James Bond-dizájnra váltott a Red Bull!

Miközben a Red Bull az új James Bond filmet népszerűsíti, a Williams a gyengélkedése ellenére hosszabbított főszponzorával hazai versenye előtt.

Fotó: Red Bull

Silverstone volt az idei Red Bull RB15-ös autó debütálásának helyszíne. Az osztrák csapat akkor különleges festéssel vitte pályára masináját, mely a Hondával nyitott új korszakot hirdette. A pályára most megint egy rendhagyó dizájnnal térnek vissza a hétvégén, ám ezúttal másmilyennel és más apropóból.


A Red Bull főtámogatójával, az Aston Martinnal, valamint a James Bond-filmeket készítő EON Productionsszel összefogva a Brit Nagydíjon a csapatnál most egy kicsit minden a 007-es ügynök körül fog forogni. A legnagyobb változást az autó hátsó szárnyán és oldalán is feltűnő 007-es logó jelenti, miközben a két autó a korábbi Bond-filmekben szereplő Aston Martinokat is megidézi majd. Max Verstappen az 1964-es ’Goldfingerben’ látott DB5-ös, míg Pierre Gasly az 1987-es ’Halálos rémületben’ című részben szereplő V8-as rendszámtábláját fogja használni. Ezeken túl még az istálló garázsát is kidíszítik, hogy az a filmbeli „Q” MI-6-es laborját idézze…


„Az F1 1007. futamán James Bondot ünnepelni túl jó lehetőség volt ahhoz, hogy kihagyjuk, főleg az Aston Martinnal való főtámogatói együttműködésünk ismeretében. Igazán izgalmas, hogy a hazai versenyünkön, a Brit Nagydíjon megmutathatjuk James Bond világát” – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök, kiemelve, hogy Bond a filmekben mindig az Aston autóit használja.
Fotó: Red Bull Fotó: Red BullHosszabbított főszponzorával a Williams


Miközben a Red Bull a mozi világában kalandozik, a szintén hazai versenyére készülő Williams ennél komolyabb bejelentést tett: további két évvel meghosszabbította a megállapodását a csapathoz idén csatlakozó főtámogatójával, a ROKiT-tal. A többek között okostelefonok és hangtechnikai eszközök gyártásával foglalkozó cég eredetileg három évre írt alá a Claire Williams által irányított gárdával, ám együttműködésükkel a gyenge eredmények ellenére is elégedett, így Silverstone előtt úgy döntöttek, 5 évre terjesztik ki partnerségüket.


Mindez egyfajta stabilitást is jelent a nehéz időket élő grove-iak számára, miközben a ROKiT a közleményük szerint üzleti oldalon máris profitál az F1 által jelentett reklámlehetőségekből.


„Februárban azt mondtam, ez egy magától értetődő kapcsolat, mivel mindketten osztozunk az innováció, a mérnöki kiválóság és a bizalom értékein. A ROKiT egy nehéz időszakban csatlakozott a csapatunkhoz, és ez nagy dolog volt számunkra, mivel hisznek a víziónkban, és szeretnének segíteni a megvalósításában” – fogalmazott Williams.


A cég elnöke, Jonathan Kendrick eközben előrebocsátotta, az F1-es istállóval kapcsolatos tartalmakat terveznek létrehozni okostelefonjaikhoz, hosszabb távon pedig szeretnének segíteni abban, hogy a Williams visszatérhessen a dobogóra. Együttműködésük az új megállapodás értelmében 2023 végéig biztosított.


190627 OsztrGP időtábla4