Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Figyelemhajhászás, hogy Verstappennel hasonlítgatnak

Hamilton: Figyelemhajhászás, hogy Verstappennel hasonlítgatnak

Sky Sports, Speedweek
Lewis Hamilton egyszerű figyelemfelkeltő kijelentésnek véli, hogy Christian Horner jobbnak nevezte nála Max Verstappent. A holland eközben természetesnek tartja az őrségváltás közeledő folyamatát…

A Brit Nagydíj felvezetéseként a Red Bull csapatfőnöke azt találta mondani, jelen formáját és az elmúlt tizenkét hónapot tekintve Max Verstappen olyan teljesítményt nyújtott, ami azonos autóban ülve akár Lewis Hamilton legyőzéséhez is elegendő lenne tőle. Christian Horner szerint hiába a futamgyőzelmek és az ismét magabiztos bajnoki vezetés a mercedeses részéről, jelenleg Verstappen számít „a világ legjobb versenyzőjének”.

Silverstone-ban az ötszörös világbajnokot is megkérdezték, mit szól e szavakhoz. „Alapvetően nem hasonlítom magam másokhoz. Nincs is szükségem rá. És nincs is igazi válaszom az ő állítására. Valakinek időnként szüksége van némi figyelemre…” – jegyezte meg szarkasztikusan.

Verstappenről mindazonáltal mindig is jó véleménnyel volt. „Max nagyszerű munkát végzett, és izgalmas volt nézni az utóbbi versenyét. Kíváncsian várom, hogy hogyan fejlődnek a továbbiakban.”

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA) Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

Főnöke kijelentésének Verstappen sem tulajdonított túl nagy jelentőséget. „Jó hallani, amikor a főnököd ilyesmit mond rólad, de én nem foglalkozom ilyesmivel. Úgysem csak Lewis az ellenfél a pályán, van épp elég kiváló versenyzőnk a mezőnyben. És ők ugyancsak veszélyesek lehetnek Lewisra.”

Rákérdeztek, ezzel ausztriai ellenfelére, Charles Leclerc-re célzott-e. „Az nyilvánvaló, hogy milyen remek versenyző. Máskülönben nem kapott volna szerződést a Ferraritól” – dicsérte a monacóit.

Zárásként azért hozzátette, bárhogy is állnak most az erőviszonyok, az egyre meggyőzőbb új generáció így is, úgy is át fogja venni az irányítást a 30-as korosztálytól. „Ha megnézzük Charles életkorát vagy pár másik versenyzőjét, mi lehetünk azok a jövőben, akik majd a győzelmeken osztozkodunk. Amikor Lewis már túl öreg lesz. Természetes, hogy idővel a fiatalok veszik át a stafétát” – jelentette ki.

190627 OsztrGP időtábla4

Borítókép: Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak