Musorujsag
Élő Eredmények
×

Illegális bevándorlók rejtőztek a Ferrari F1-es csapatának kamionján

Illegális bevándorlók rejtőztek a Ferrari F1-es csapatának kamionján

Reuters, Motorsport-Total
Meglepetés fogadta a Ferrarit Silverstone-ban: megérkezésükkor Illegális bevándorlókat találtak a felszerelésüket szállító kamionjukon…

Nézett egy nagyot a Ferrari Forma–1-es csapatának egyik kamionját vezető sofőr, amikor szerdán megérkezett a hétvégi Brit Nagydíj helyszínére. Amikor kinyitotta teherszállító ajtaját, hogy megkezdjék a hozott szállítmány kipakolását, két illegális bevándorlót talált a fedélzeten, megbújva az autóik tartalék alkatrészei között.

A két személy vélhetőleg még Franciaországban osont föl az autóra. Calais-ban a vámnál évek óta előszeretettel ostromolják a különböző szállító járműveket a Nagy-Britanniába a törvények megkerülésével eljutni próbálók. Azon a környéken a számos óvintézkedés ellenére ma is százával táboroznak a migránsok a szigetországba való beutazás reményében bízva.

A hasonló próbálkozások már az F1 számára sem számítanak újdonságnak, több résztvevő is járt már hasonlóképpen. A Williams egyik alvállalkozójának kamionján ugyancsak bevándorlókat találtak a héten, míg pár éve a Pirelli nyolc személyt szállított tudtán kívül, az abroncsai között Angliába. A sofőr a gumigyártó esetében furcsa zajt hallva fogott csak gyanút, hogy nincs egyedül.

A Ferrari és a Williams mostani nem várt vendégeit a rendőrségnek adták át.

190627 OsztrGP időtábla4

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak