Musorujsag
Élő Eredmények

„Palotaforradalom” – a Rich Energy ügyvezetője saját cégét támadja

„Palotaforradalom” – a Rich Energy ügyvezetője saját cégét támadja

Rich Energy
Folytatódik a Haas főszponzorának kabaréja: William Storey nevetségesnek nevezte a Rich Energy által kiadott közleményt, és puccskísérletet emleget.

A Haast az idei szezontól főszponzorként támogató Rich Energy közösségi oldalán szerdán jelentette be, hogy az istálló vártnál gyengébb eredményei miatt megszakítja együttműködését az amerikaiakkal. A lépés Günther Steiner csapatfőnököt is váratlanul érte, ám a Rich csütörtök délután egy közleményben igyekezett tisztázni a helyzetet. Ebben azt írták, továbbra is a Haas főtámogatói, a szerdai poszt pedig csak „egyetlen személy” magánakciója volt. Ezzel Williams Storeyra, a Rich ügyvezető igazgatójára céloztak, akinek igazgatótanácsból való eltávolítására is ígéretet tettek.

Mindezt a nagy szakálláról ismert Storey nem hagyhatta szó nélkül, és (ismét) a Rich Energy hivatalos Twitter-oldalán keresztül maga is egy közleménnyel állt elő – egy kemény hangvételűvel. „A Red Bullhoz és a Whyte Bikeshoz közel álló kisebbségi részvényesek közleménye nevetséges” – jelentette ki, célozva az általa riválisnak tartott osztrák energiaital-gyártóra, valamint arra a kerékpáros cégre, amely beperelte őket az agancsos logójuk ellopásának vádjával.

Storey szerint egyszerű hatalmi harc áll a háttérben. „Ők palotaforradalommal próbálkoztak, de sikertelenül. Én rendelkezem a Rich Energy összes vagyonával, és élvezem minden kulcsfontosságú részvényes támogatását” – tette egyértelművé.

190627 OsztrGP időtábla4

Hogy mi lesz a Haas és a cég partneri kapcsolatával, az úgy tűnik, azon fog múlni, hogyan ér véget a Rich-en belüli harc. A szakítást Storey jelentette be, így ha övé lehet a döntő szó, alighanem vége az együttműködésnek. Ha viszont az elnökség valóban körön kívül tudja helyezni őt, vélhetően folytatják az F1-es szerepvállalást.Silverstone-ban a csapat mindenesetre a megszokott módon versenyez, arany-fekete autókkal, Rich-logókkal ellátva.

A vállalkozás július 18-ától egyébként végleg kénytelen lesz megszabadulni a brit legfelsőbb bíróság ítélete értelmében jogtalanul használt agancsos logójától, augusztus 1-jéig pedig elő kell állnia a gazdasági tevékenységét bemutató dokumentumokkal, köztük a Haasszal kötött szerződésük részleteivel is. Az ítéletet kimondó bíró azért is kötelezte őket erre, mert meglátása szerint Storey hitelessége erősen megkérdőjelezhető.

Borítókép: William Storey (Fotó: XPB)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Főszponzora elhagyja a Haast
A Haas névadó szponzora, a Rich Energy a Brit Nagydíj előtt közölte, felbontotta szerződését az amerikai alakulattal, miután az a vártnál gyengébb teljesítményt nyújt. Ezen felül magával a Forma–1-gyel sincsenek megelégedve…
Brit Nagydíj