Musorujsag
Élő Eredmények

Brit Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

Brit Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

MTI
A nemzetközi sajtó leginkább a címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton futamgyőzelmet érő teljesítményéről, valamint a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel eredménytelenségéről írt a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:

The Guardian: „Hamilton némi szerencsével nyert. Miután minden akadály elhárult előle, olyan könyörtelenül és magabiztosan győzött, ahogyan korábban az öt világbajnoki címét is megszerezte. Most közelebb van a hatodikhoz, mint valaha, mert 39 pont az előnye az összetettben Bottasszal, és 100 Vettellel szemben.”

Olaszország:

La Repubblica: „Hamilton a szerencsének és a tehetségének köszönhetően diadalmaskodott saját közönsége előtt. Ez a hatodik sikere Silverstone-ban – megelőzve Jim Clarkot és Alain Prostot az örökranglistán -, ezen a régi és izgalmas pályán, ahol 1950-ben rendeztek először futamot”

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Spanyolország:

Marca: „A verseny kulcspontja Antonio Giovinazzi kiesése volt a 20. körben, ami miatt a pályára hajtott a biztonsági autó. Lewis ekkor letudta egyetlen boxkiállását, és csapattársa, Bottas bosszúságára átvette a vezetést, amit nem is engedett át a leintésig.”

Sebastian Vettel és Max Verstappen ütközése (Fotó: XPB) Sebastian Vettel és Max Verstappen ütközése (Fotó: XPB)

Ausztria:

Kleine Zeitung: „Lewis Hamilton hazai győzelmet ünnepelhetett Silverstone-ban, Valtteri Bottas és Charles Leclerc előtt. A versenyt nagyon sok párharc és előzés színesítette, szórakoztató és látványos volt, nyoma sem volt a sokak által emlegetett unalmas Forma-1-nek.”

Svájc:

Blick: „Mi a fene történik Sebastian Vettellel? Ezt írtuk a Brit Nagydíj szombati időmérő edzése után, és a silverstone-i versenyt követően változatlanul érvényes a kérdés. Vettel számára egyre szorosabb az összetett állása, csapattársa, Leclerc már csak három ponttal marad el tőle, a szezon végi visszavonulásáról szóló pletykák pedig nem csendesednek el. Tovább folytatódik a végtelennek tűnő vita: vajon tényleg befejezi?”

Max Verstappen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Max Verstappen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak