Brit Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó leginkább a címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton futamgyőzelmet érő teljesítményéről, valamint a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel eredménytelenségéről írt a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíj másnapján.

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Race Day - Silverstone, England Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Nagy-Britannia:


The Guardian: „Hamilton némi szerencsével nyert. Miután minden akadály elhárult előle, olyan könyörtelenül és magabiztosan győzött, ahogyan korábban az öt világbajnoki címét is megszerezte. Most közelebb van a hatodikhoz, mint valaha, mert 39 pont az előnye az összetettben Bottasszal, és 100 Vettellel szemben.”


Olaszország:


La Repubblica: „Hamilton a szerencsének és a tehetségének köszönhetően diadalmaskodott saját közönsége előtt. Ez a hatodik sikere Silverstone-ban - megelőzve Jim Clarkot és Alain Prostot az örökranglistán -, ezen a régi és izgalmas pályán, ahol 1950-ben rendeztek először futamot”
Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)


Spanyolország:


Marca: „A verseny kulcspontja Antonio Giovinazzi kiesése volt a 20. körben, ami miatt a pályára hajtott a biztonsági autó. Lewis ekkor letudta egyetlen boxkiállását, és csapattársa, Bottas bosszúságára átvette a vezetést, amit nem is engedett át a leintésig.”
Sebastian Vettel és Max Verstappen ütközése (Fotó: XPB) Sebastian Vettel és Max Verstappen ütközése (Fotó: XPB)


Ausztria:


Kleine Zeitung: „Lewis Hamilton hazai győzelmet ünnepelhetett Silverstone-ban, Valtteri Bottas és Charles Leclerc előtt. A versenyt nagyon sok párharc és előzés színesítette, szórakoztató és látványos volt, nyoma sem volt a sokak által emlegetett unalmas Forma-1-nek.”


Svájc:


Blick: „Mi a fene történik Sebastian Vettellel? Ezt írtuk a Brit Nagydíj szombati időmérő edzése után, és a silverstone-i versenyt követően változatlanul érvényes a kérdés. Vettel számára egyre szorosabb az összetett állása, csapattársa, Leclerc már csak három ponttal marad el tőle, a szezon végi visszavonulásáról szóló pletykák pedig nem csendesednek el. Tovább folytatódik a végtelennek tűnő vita: vajon tényleg befejezi?”
Max Verstappen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Max Verstappen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)