Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly a középmezőny helyett végre a Ferrarival küzdött

Gasly a középmezőny helyett végre a Ferrarival küzdött

Motorsport, F1i
Idei legjobb hétvégéjét teljesítette Silverstone-ban a Red Bull-os Pierre Gasly, aki a gyenge évkezdés után ezúttal harcban volt a Ferrari versenyzőivel és a csapattárssal, Max Verstappennel is tartani tudta a lépést.

Miután tavaly több kiugró eredményt is elért a Toro Rossóval, a bikások Gaslyt szerződtették a Renault-hoz igazoló Daniel Ricciardo helyére. Bár a szezon előtt többször elmondták, a franciának várhatóan időre lesz szüksége, Verstappen mellett pedig nagyon nehéz dolga lesz, ha fel akarja hívni magára a figyelmet, arra talán ők sem számítottak, hogy ilyen nehezen indul az éve.

A Brit Nagydíj előtt szinte folyamatosan komoly hátrányban volt a márkatárshoz képest, ráadásul többször kikapott néhány középmezőnybeli versenyzőtől is, akiknek papíron az övénél „egy kategóriával” lassabb az autójuk.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Silverstone-ban viszont eljött a várt áttörés! A francia egész hétvégén tartani tudta a lépést Verstappennel, aki két héttel korábban kört adott neki az osztrák futamon, és a középmezőny képviselői helyett a Ferrari pilótával harcolt. Nem meglepő tehát, hogy hétvégjét idei legjobbjaként jellemezte – már az időmérő után!

„Ez az év legjobb hétvégéje, elégedettek lehetünk vele” – nyilatkozta. „Ausztria után elég sok dolog történt. Voltak találkozóim a csapattal, és kielemeztük az egész versenyt, azt, hol lehetne javítani. A javulást azt hiszem sok apróság eredményezte, nem volt egyetlen jelentősebb változtatás sem. Sok kis dolgot kellett rendeznem és maximalizálnom. Még nem tökéletes, de minden területen előrelépést tettünk. Még szükség van az utolsó lépésre, de ez a hétvége erős” – magyarázta.

A versenyen aztán (Verstappen és Sebastian Vettel ütközését követően) negyedikként ért célba, az pedig, hogy az elszalasztott dobogós esély miatt „bosszankodott” jól mutatja, a jobb forma mellett a versenyszellem is újra feltámadt benne. „Izgalmas futam volt, jót csatáztam a Ferrarikkal. Ez az év eddigi legjobb eredménye, szóval boldog vagyok. Ugyanakkor versengő srácnak tartom magam, szóval egy kicsit csalódott is vagyok, mert a dobogó nem volt annyira messze, és az igazán szép eredmény lett volna” – mondta.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak