Musorujsag
Élő Eredmények

Gumit választott az F1 mezőnye a Német Nagydíjra

Pirelli
Közzétette a csapatok Német Nagydíjra vonatkozó gumilistáját a Pirelli. A legbátrabb a Renault és a Toro Rosso volt.

A július 26-a és 28-a között rendezendő hockenheimi hétvégén a Forma–1-es mezőny a 2-es, a 3-as és a 4-es gumikeveréket használhatja, vagyis a Pirelli 2019-es skálájának középső tagjait. A fehér jelölésű, kemény keveréknek minősített 2-es változat nem örvendett nagy népszerűségnek, a mezőny majdnem fele, 9 versenyző csak a kötelező egy garnitúrát rendelte belőle.

Igazán extrém módon az választott, aki a minél több lágy keverék érdekében a közepes papucsból is mert egyetlen garnitúrát kérni. Ilyenből ketten vannak a rajtrácson: Nico Hülkenberg és Danyiil Kvjat. Csapataik, a Renault és a Toro Rosso a maximális, 10 szett lágy gumit kérték, és a másik két keveréknél megosztják a munkát két versenyzőjük között.

Az élmezőnyben ezúttal nincs nagy eltérés, ám három istálló így sem választott teljesen egyformán. A lágy gumiból a legtöbbje, kilenc a ferrarisoknak lesz, miközben a Mercedes és a Red Bull 8 ilyen szettet kért. Utóbbi csapat versenyzőinél ehhez 1 szett kemény és 4 szett közepes gumi társul, míg a másik két gárdánál az egyik versenyző eggyel több közepessel rendelkezik, mint a másik.

A Német Nagydíj gumikiosztása:

Grafika: Pirelli Grafika: Pirelli

További tartalmak