Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen: Szereztünk pár pontot, de nem voltunk túl erősek

Räikkönen: Szereztünk pár pontot, de nem voltunk túl erősek

F1i
Silverstone-ban ismét beverekedte magát a pontszerzők közé – egy nehezebb időszakot követően immáron zsinórban harmadszor – Kimi Räikkönen azonban nem volt lenyűgözve az Alfa Romeo hétvégéjétől és tempójától.

A középmezőny egyik legstabilabb versenyzője 2019-ben az Alfa Romeo veteránja, aki az év elején is folyamatosan ott tudott lenni a legjobb 10 között, és az utóbbi hetekben is rendre beverekedte magát a pontzónába egy gyengébb időszakot követően (az Alfa némileg visszaesett az első négy futam után, de fejlesztéseikkel sikerült visszatérniük a helyes útra).

Ami a brit futamot illeti, a rutinos finn sokáig a legjobb tízen kívül autózott, ellenfelei rossz taktikai húzásainak és ütközéseinek hála azonban végül a nyolcadik helyre került. Hiába azonban a négy pont, a tempóval nincs megelégedve, hiszen a fenti események is kellettek az előretöréshez.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

„Ez a futam nem tartozott a legegyszerűbbek közé” – értékelt. „Az autó egészen jól működött, főleg a verseny második felében, az egyenesekben azonban hiányzott a sebességünk, és ez korlátozta a lehetőségeinket” – magyarázta. „Az volt a legjobb döntés, hogy követtem azokat, akiknek volt DRS-ük, és így senki sem tudott könnyen leelőzni.”

„Vártam, hogy elkopjanak a Toro Rosso (Alexander Albon autója) abroncsai. Tudtam, hogy eközben nehéz lesz magam mögött tartani a többieket, de a kanyarokban egész jók voltunk. Láttam, hogy Albon egyre jobban küzd a gumikkal és a tizenötös kanyarban leelőztem. Tudtam, hogy ez lesz a legjobb megoldás, mert ha korábban előztem volna le, akkor az egyenesben vissza tudott volna támadni. Végül, azért annyira nem rossz az eredmény” – fogalmazott.

„De azért jó lenne ellenőrizni néhány dolgot a következő hétvége előtt. Összességében ugyanis eléggé nehéz volt a hétvégénk. Pénteken ott volt az a motorhiba, amikor össze akartuk vetni a csomagokat. Szóval nem mondanám, hogy túlságosan erős hétvégén lett volna, de azért sikerült szerezni néhány pontot” – zárta gondolatát.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak