×

Verstappen díjazza, hogy Vettel belátta hibáját

Értékeli ellenfele gesztusát Max Verstappen. Azzal, hogy Sebastian Vettel már a leintést követően bocsánatot kért tőle, lezárt ügynek tekinti silverstone-i ütközésüket.

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Race Day - Silverstone, England Max Verstappen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Az elmúlt években számos alkalommal ért véget koccanással és futamot követő bosszankodással Max Verstappen és Sebastian Vettel pályán vívott csatája. Miközben korábban főleg a német panaszkodott a féktávokon előszeretettel cikázó holland stílusára, valamint forrófejűségére, az utóbbi időben már inkább a ferraris hibáiról szólnak ezek a találkozások. Silverstone-ban sem volt másképp, hiszen Vettel ott ellenfele dobogós esélyeit vette el azzal, hogy hátulról belecsúszott a Red Bullba.


A négyszeres világbajnok közvetlenül az ütközés után ugyan még riválisa mozgása miatt panaszkodott, pár körrel később már maga is belátta, ez az ő hibája volt. A leintés után első dolga volt odasietni Verstappenhez, akitől már akkor bocsánatot kért, amikor még az ki sem szállt az autójából. Később a parc fermében hosszabban is elbeszélgettek.


Verstappen díjazta Vettel őszinteségét és gesztusát. „Szerintem jó, amikor egyből elismered a hibádat. Az ilyesmi megesik. Sz**, de ilyen a versenyzés. Van, hogy neked jön ki jól, van, hogy nem” – mondta utólag a hatszoros futamgyőztes.
Sebastian Vettel bocsánatot kér Max Verstappentől (Fotó: Formula1/Twitter) Sebastian Vettel bocsánatot kér Max Verstappentől (Fotó: Formula1/Twitter)


Vettel hibájáért 10 másodperces időbüntetést és két büntetőpontot kapott – utóbbiból már hat van neki az elmúlt tizenkét hónapot tekintve. A futam után azt mondta, egyet tud érteni a büntetéssel, ám számára ennél fontosabb volt, hogy bocsánatot kérjen ellenfelétől, akinek tönkretette a versenyét.


Az esetről korábbi főnökét, Christian Hornert is kérdezték, aki ugyan nyilvánvalónak vélte Vettel hibáját, mégsem ugrott a torkának. „Sajnálatos, hogy Seb elmérte a féktávot, és kis híján a kerítésre küldte Maxot. Már az csoda volt, hogy az autó egyáltalán továbbment és célba vitte Max” – fogalmazott. „Frusztráló ez, teljesen mindegy, hogy mely versenyzőről van szó, nagyon zavaró. Elkövetett egy hibát, és mi fizettünk meg érte. De biztosra veszem, hogy most ő is éppolyan bosszús, mint mi vagyunk.”