Musorujsag
Élő Eredmények

Alonsót az F1-nél „vonzóbb kihívások” foglalkoztatják

Alonsót az F1-nél „vonzóbb kihívások” foglalkoztatják

Motorsport
Egyre kevesebb esély mutatkozik arra, hogy Fernando Alonso visszatér a királykategóriába, a spanyol ugyanis ismét jelezte, a Forma–1 helyett, amit továbbra sem tart túl vonzónak, más, izgalmasabb lehetőségek foglalkoztatják.

Bár tavaly elhagyta a királykategóriát, Alonso az utóbbi hónapokban rendszeres szereplője volt a „pletykarovatoknak”, hiszen már visszavonulásakor – majd azt követően több alkalommal is – jelezte, adott esetben még visszatérne az F1-be. Az utóbbi időben viszont egyre inkább úgy nyilatkozik, ezt a fejezetet lezártnak tekinti, és már más kihívások foglalkoztatják.

Eközben persze folyamatosan jelennek meg cikkek, melyek a lehetséges F1-es visszatérést boncolgatják. Egyesek szerint a Ferrarinál kaphat lehetőséget, a visszavonulni szándékozó Sebastian Vettel helyén, mások pedig úgy tudják, menedzsmentje már megkereste a Red Bullt.

Ez még össze is vágna azzal, amit korábban mondott: visszatérését egy élcsapatnál tudja csak elképzelni. Magát az F1-et viszont továbbra sem tartja vonzónak, ellenben más lehetőségekkel a motorsportok világán belül. „Az, amit az F1 az elmúlt években személyes szinten kínálni tudott nekem, nos, az nem volt túl vonzó” – nyilatkozta egy e-sportos eseményen.

Fotó: XPB Fotó: XPB

„Ez egy kivételes időszak volt számomra, de mostanában nem találom meg azt a kihívást a Forma–1-ben, ami számomra kikerülhetetlennek érződik” – hangsúlyozta, majd jelezte, már tudja, mi lesz a következő kihívás, erről viszont még túl korai lenne nyilatkozni.

„Egyértelmű elképzeléseim vannak arról, mit fogok csinálni. Nem hagyok nyitva ajtókat, és nem vágyom arra, hogy hívogassanak. Nem is figyelek erre. Mindig az alapján döntöttem el, hol akarok versenyezni, hogy mi tesz boldoggá. Már megvan a fejemben, hogy mit akarok csinálni a jövőben, és ez ismertté is fog válni” – magyarázta.

Miután az Indy500-on és a megbízhatósági autóversenyzés világában is kipróbálta magát, fölmerült, Alonso következő kalandja a Dakar Rali lehet. Nemrég ki is próbálta a Toyota autóját, és bár a visszajelzések pozitívak voltak, egyelőre azt is cáfolta, hogy mindenképpen a terepraliban képzeli el jövőjét. „Ez egy nagyon vonzó futam, de nem egyezik a vezetési stílusommal. Sosem versenyeztem kavicsos utakon, és eléggé őrült dolog lenne most hirtelen belevágni a világ legkeményebb raliversenyébe” – mondta a lehetőség kapcsán.

Fernando Alonso terepralis tesztje a Toyota Hiluxszal(Fotó: Toyota) Fernando Alonso terepralis tesztje a Toyota Hiluxszal(Fotó: Toyota)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak