Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz: Volt, aki többet kockáztatott, ezen múlt a dobogó

Sainz: Volt, aki többet kockáztatott, ezen múlt a dobogó

GMM
Mindössze 1,3 másodperccel maradt le a dobogóról Carlos Sainz, ki biztosra veszi, a nagy esély azért úszott el, mert két riválisa minden mindegy alapon kockázatos taktikát választott, ami végül kifizetődött a kaotikus versenyen.

Németországban több középmezőnybeli versenyzőnek is esélye nyílt arra, amire csak nagyon keveseknek a hibridéra kezdete óta: nem Mercedes, Ferrari vagy Red Bull-pilótaként dobogóra állni! Ez a bravúr számos helycsere, hiba és váratlan taktikai húzás után Danyiil Kvjatnak sikerült, aki a verseny végén Lance Stroll-lal együtt a lehető legjobbkor váltott száraz gumikra.

Mögöttük – kevesebb mint 1,5 másodperccel – Carlos Sainz ért célba (ő később váltott száraz abroncsokra), aki biztosra veszi, csak azért csúszott le pályafutása első dobogós helyezéséről, mert két riválisa nagyot kockáztatott.

„Minden döntés, amit a futamon hoztunk, valószínűleg megfelelő volt” – kezdte, utalva arra, hogy nem csapata követett el taktikai hibát, csak egyszerűen elmaradtak azokkal szemben, akik bevállalták a nagyobb rizikót. „Azért veszítettük el a dobogót az utolsó körökben, mert volt két versenyző, akiknek már nem volt veszítenivalójuk.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Kiálltak a száraz gumikért, és sokat profitáltak ebből. Ha nem látod, hogy a Mercedes, a Red Bull, vagy a Ferrari kiáll, akkor azt fogod mondani magadban, hogy az ötödik helyen vagyunk, boldogok leszünk kiállni, hiszen elveszítjük ezt a helyet” – magyarázta.

Sainz sokakhoz hasonlóan tett egy „látogatást” az utolsó kanyar bukóterében, ahonnan aztán vissza tudott térni, és végül, ha dobogós helyezéssel nem is, fontos pontokkal gazdagodott. A hibával megjegyezte, szenvedett kicsit az esőben. „Őszintén mondom, nem igazán voltam elégedett a körülményekkel.”

„Más volt a szárnybeállításunk, mint a többieknek és szenvedtünk a gumik felmelegítésével. Ha fölvettél velük egy ritmust, akkor rendben volt a dolog, de az újraindításokkor szenvedtünk. A megcsúszással veszítettem, de végül egyedül mi nem álltunk ki száraz gumikért, amikor rövid időn belül újra esni kezdett az eső a futam felénél, ez pedig egy nagyon bölcs döntés volt a csapattól, és néhány pozíciót is visszanyerhettem általa” – zárta gondolatát.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak