Musorujsag
Élő Eredmények

Brawn szerint csattanós választ kaptak a kritikusok

Brawn szerint csattanós választ kaptak a kritikusok

Formula1.com
Az előző három futam remek válasz volt az eseménytelen Francia Nagydíj után a Forma-1-et ért maró kritikákra és bizonyítatta, hogy bár vannak unalmasabb viadalok, ez a világ legcsodálatosabb motorsportszériája – jelentette ki a királykategória sportigazgatója, Ross Brawn.

A Francia Nagydíj (és néhány szintén nem túl izgalmas szezon eleji verseny) után többen élesen kritizálták az F1-et, annak jelenlegi állapotát, szabályrendszerét, az utóbbi hetekben viszont ezek a hangok elcsendesültek, hiszen Ausztriában, Nagy-Britanniában és a múlt hét végén Németországban is eseménydús futamot láthattunk.

Brawn szerint ezek a viadalok igazolták, továbbra is az F1 a legnagyszerűbb versenyszéria. „Micsoda show volt!” – írta a sportvezető szokásos futamértékelőjében. „A Német Nagydíj elképesztően izgalmas volt, az első körtől egészen az utolsóig!”

„Minden megvolt benne, ami egy izgalmas futamhoz kell. Előzések, hibák, nem túl jó taktikai lépések, elképesztő bátorság, ütközések és egy olyan dobogós hármas – valamint top10 – amire senki sem számított volna az időmérő után. Nyolc különböző csapat szerzett pontot egy olyan napon, amikor a nagyon részben, vagy teljesen elbuktak. Csak a Toro Rossónak és a Haasnak sikerült két autóval pontot szereznie” – sorolta a nem várt eredményeket, statisztikákat.

Lewis Hamilton az élen, Valtteri Bottas mögötte... Max Verstappen beragadt a rajtnál. (Charniaux / XPB Images) Az Osztrák Nagydíj rajtja (Charniaux / XPB Images)

Persze meg kell jegyezni, az időjárásnak komoly szerepe volt mindebben, de nem tagadhatjuk, hogy különböző okokból az előző három futam mindegyik roppant szórakoztató volt. Ez a legjobb válasz azokra a kritikákra, melyek a Francia Nagydíj után érték a sportot, és melyek közül néhány igazán maró volt. Persze nem mondom, hogy minden tökéletes volt…” – jegyezte meg.

„Danyiil Kvjat dobogója például csak a harmadik eset volt 2017 óta, hogy valaki a nagy hármast leszámítva dobogóra állt. De szerintem reális kijelenteni, hogy az idei évben eddig a futamok fele minden volt, csak unalmas nem. Annak ellenére is, hogy a Mercedes dominál, mivel sokkal jobb munkát végzett a többieknél. Nem minden verseny lehet azon a szinten, amin a hétvégi volt, de ezek elengedőek ahhoz, hogy ez legyen a világ legcsodálatosabb szériája” – hangsúlyozta.

A futamgyőztes, Max Verstappen idei második sikere kapcsán megjegyezte, a holland adott esetben még a két Mercedes versenyző közé is beverekedheti magát a bajnoki tabellán. „Csak két hibája volt, a nem túl jó start és az az ártalmatlan megpördülés miután száraz gumikra váltottak. Ugyanakkor, akárcsak Ausztriában, leszegette fejjel harcolt, és megszerezte a győzelmet, és a leggyorsabb körét járó egy pontot is. A győzelemmel közvetlenül Valtteri Bottas mögé került. Elképesztő lenne, ha el tudná választani a Mercedes-pilótákat, ami eddig elképzelhetetlennek tűnt” – fogalmazott.

Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA) Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Ross Brawn (Fotó: XPB)

További tartalmak