A Red Bull már nem aggódik Verstappen távozása miatt

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner már egy cseppet sem aggódik amiatt, hogy Max Verstappen elhagyja őket, noha a szezon elején azért, ha nem is nagymértékben, de a vezetőségnek is voltak kétségei ezzel kapcsolatban.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Noha Verstappen szerződése 2020 végéig szól, vannak olyan záradékok, melyek lehetővé teszik távozását, amennyiben csapata nem megfelelően teljest, nem ér el bizonyos korábban meghatározott célokat. A pontos részletekről soha senki sem nyilatkozott, de valószínűsíthető, hogy a nyári szünet előtt kell elérnie bizonyos szintet a bajnokságban.


A Német Nagydíj után pedig meglehetősen jó helyzetben van, hiszen harmadik a tabellán, előnye pedig 21 pont Sebastian Vettellel szemben, a dobogós helyezést tehát csak számára nagy pech esetén veszítheti el (amennyiben ő kiesik, és Vettel nyer a Hungaroringen).
Christian Horner (Fotó: XPB) Christian Horner (Fotó: XPB)


De még ha lenne is kiút számára, főnöke egyáltalán nem aggódik, hogy Verstappen le szeretne lépni azt követően, hogy Németországban megszerezte idei második futamgyőzelmét. A csapat tehát sokkal magabiztosabb, mint az Osztrák Nagydíj előtt volt, amikor a tanácsadó, Helmut Marko elismerte, aggódnak amiatt, hogy Verstappen távozik.


Teljesen nyugodt vagyok” – jelentette ki Horner. „Max élvezi, hogy nálunk versenyezhet, és látja, milyen előrelépést értünk el. Nem látok semmiféle kockázatot ezzel kapcsolatban. Most a szezon felénél arra kell figyelnünk, hogy még tovább javítsunk az autó teljesítményén” – magyarázta.


„Két versenyt nyertünk és voltak további dobogós helyezéseink. A monacói eset nélkül – mellyel kapcsolatban meglepett, hogy a Ferrari most egy hasonlóért csak pénzbüntetést kapott – Maxnak lennek még egy dobogója. Szerintem érzi az autót, és élvezi a jelenlegi feltételeket. Még mindig kiemelkedő, és bízik az autójában. Egyszerre tud több dolgot kézben tartani és gumikat kezelni. Rendkívül lenyűgöző” – zárta gondolatát a holland dicséretével.