Egy reggel a Hungaroringen

Szabó-Biczók Szilárd. Az MTVA állandó Forma-1-es operatőre. Több mint 250 futam van már a lábában és a karjában. Csütörtök reggel az elsők között érkezik a Hungaroringre, felkészíti a kamerát és útnak indul.

Útközben ezernyi barát köszönti a Paddockban. Csapattagok, szerelők, mérnökök..., van, hogy magyarul. Mert Szilárd sok mindent megtanított már nekik magyarul. Hallgatva őket, azt gondolja az ember, hogy sok esetben meg akarta őket tréfálni tanítás közben. Nagy a hahotázás minden egyes „beszólás” után.


IMG_0035


Végigsétálunk az alagúton. Ezen a kis szűk, sötét folyósón érkeznek a Paddockba a versenyzők. Itt várják őket a fotósok. A másik végén pedig a parkoló, ahová, mint mondja, legelőször Carlos Sainz, vagy Lando Norris szokott érkezni.


Norris talált is! Ő nyitotta meg a pilótaérkezéseket. Vágóképek készülnek... Olykor kicsit vidámabb, mert Szilárd hangosan köszönti a versenyzőket. Van, aki fogadja, van, aki nem feltétlenül örül a kamerának. A Forma-1 velejárója, hiszen nélküle nehezen jutna el az otthon tartózkodókhoz ez az egész cirkusz.


IMG_0072


Leclerc például mosolyogva fogadja a köszöntést és viszonoz is, csak épp a nap majd’ kisüti a szemét. A múlt verseny dobogósa, Danyiil Kvjat egyenesen ismerősként köszönti Szilárdot. Hozzá kell tenni, talán ismerősök is, mert még ki sem nyílt az autó ajtaja, máris hallatszott egy kiáltás: „ÁÁÁ, az MTVA-s srác”


IMG_0112


 

Ezzel meg is kezdődtek a forgatások a 2019-es Magyar Nagydíjra, melyről először 17:45-kor jelentkezünk, élőben az M4 Sporton.
Kép: M4Sport Kép: M4Sport