Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalosan is fellebbezett az Alfa Romeo

Hivatalosan is fellebbezett az Alfa Romeo

Alfa Romeo
Az Alfa Romeo hivatalosan is benyújtotta óvását a Német Nagydíj után kapott büntetések ügyében. Továbbra is úgy érzik, vannak bizonyítékaik, melyeknek hála eséllyel szállhatnak „harcba” az elveszített pontokért.

Németországban Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi is pontszerzőként ért célba (a finn hetedik, az olasz nyolcadik lett), az Alfa Romeo öröme azonban nem tartott sokáig, a leintés után ugyanis az FIA jelezte, versenyzőik vizsgálat alatt állnak, majd a nap végén közölte, mindkét pilóta 30-30 másodperces büntetést kap. Ezzel mindketten elveszítettek top10-es helyezésüket.

Büntetésüket azért kapták, mert az esős rajtot megelőzően úgy kalibrálták autóik kuplungját, hogy azok lehetővé tették a kerekek minimális kipörgésével járó indulást, és így az előírások alapján tiltott előnyszerzésre biztosított lehetőséget Räikkönenéknek.

Fotó: XPB Fotó: XPB

A csapatfőnök, Frédéric Vasseur már az ítélet kihirdetése után jelezte, az Alfa Romeo fellebbez a döntés ellen, mivel bizonyítékaik vannak rá, önhibájukon kívül vétettek a szabályok ellen. „Az FIA eljárását tiszteletben tartjuk, valamint a bíróság munkáját is, de fellebbezni fogunk a döntés ellen, mivel hisszük, hogy megvan az alapunk és a bizonyítékunk a döntés megmásításához. Ez ügyben hamarosan fel is vesszük a kapcsolatot az FIA-val” – mondta akkor.

Noha jelezték, nem engedik el a pontszerző helyeket, többször láttunk már olyat, hogy egy hasonló nyilatkozat után végül nem került sor a hivatalos fellebbezésre. Az Alfa Romeo viszont továbbra is komolyan gondolja az ügyet! A Magyar Nagydíj előtt jelezték, már eljuttatták az ügy folytatásához szükséges hivatalos dokumentumokat az FIA-hoz.

Arról egyelőre nem érkezett hír, mikor tárgyalják majd újra a szóban forgó esetet, ám mivel a magyar hétvége után hosszabb szünet jön, várhatóan erre még a Belga Nagydíj előtt sor kerül, és az is kiderül, visszakapja-e az elveszített pontokat az istálló. Tény, ezekre nagy szükségük lenne (ezért is kapaszkodnak feltehetően az utolsó szalmaszálba is), hiszen a középmezőnyben roppant szoros a verseny, ők pedig tizenegy forduló után csak a kilencedik helyen állnak.

Borítókép: Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

További tartalmak