Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: A Mercedes már a lassú kanyarokban is elképesztő!

Red Bull: A Mercedes már a lassú kanyarokban is elképesztő!

Autosport
Bár papíron jó esélyeik lehetnek a Magyar Nagydíjon, a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner óvatosan nyilatkozik a győzelmi esélyeket illetően, hiszen tudja, a Mercedest nagyon nehéz lesz győzni, autójuk ugyanis remekül teljesít a lassabb kanyarokban is.

A technikás, szűk kanyarokkal tarkított Hungaroring elvileg fekszik a Red Bull és a Honda csomagjának, a bikásoknak tehát az átlagosnál jobb esélyük nyílhat egy kiugró eredmény – akár az idei harmadik futamgyőzelem – megszerzésére is. Horner szerint azonban az eddigi tapasztalatok nem sokat érnek, idén ugyanis változtak az élcsapatok erősségei, gyengeségei.

A Mercedes például sokáig gyengélkedett a lassabb kanyarokban, ezért nyílt többször esélyük a csapat legyőzésére Monacóban, vagy akár a magyar hétvégén. Idén viszont ez az istálló egyik fő erősségévé vált, autójuk ugyanis remekül teljesít a kevésbé tempós fordulókban.

Christian Horner (Fotó: XPB) Christian Horner (Fotó: XPB)

Ezt a csapatvezető is kiemelte, amikor arról kérdezték, esélyesként tekint-e a Red Bullra a Magyar Nagydíjon. „Mindig örömmel megyünk a magyar pályára” – kezdte. „De a Mercedes elképesztően teljesít a lassabb kanyarokban, szóval arra számítok, kemény ellenfelek lesznek” – tette hozzá óvatosan a tapasztalt sportvezető.

A bikások abban mindenképpen bízhatnak, hogy az utóbbi hetekben sikerült előrelépniük autójukkal, ez pedig szemmel láthatóan erősebbé tette őket. Noha büszke erre a fejlődésre, Horner semmit sem szeretne elkiabálni, sőt, inkább arról beszél, ahhoz, hogy a Mercedest gyakrabban kihívhassák, még tovább kell javulniuk. „Egyre jobb az autó teljesítménye. A karosszéria egyre jobb, és a motor is egyre jobb. És van néhány jó fejlesztés készülőben az év második felére is” – mondta.

„A következő szezonra stabilak maradnak a szabályok, tehát bármi, amit most megtanulunk, 2020-ban is használható lesz. Szóval szeretnénk megtartani ezt a jó formát” – folytatta, majd ismét egyértelművé tette, Helmut Marko öt futamgyőzelmes célját továbbra sem osztja, és már arra is büszke, hogy kétszer diadalmaskodtak a Hondával ebben az „átmeneti évben”.

Kép: M4Sport Kép: M4Sport
Borítókép: Mercedes, Red Bull, Ferrari (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak