Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen védekezése felbosszantotta Ricciardót

Magnussen védekezése felbosszantotta Ricciardót

GMM
Daniel Ricciardót felbosszantotta Kevin Magnussen kemény védekezése a vasárnapi Magyar Nagydíjon. A Renault versenyzője szerint ellenfele olcsón megúszta, hiszen komolyabb büntetést is kaphatott volna egy figyelmeztetésnél.

Ricciardo és Magnussen a futam második felben vívott komoly csatát, igaz, túl nagy figyelem nem hárult rájuk, hiszen a pontzónától messze, a középmezőny közepén találtak egymásra (a dán tizenharmadik, az ausztrál tizennegyedik lett), utóélete viszont lett összecsapásuknak: a Renault versenyzője a leintés után bemutatott ellenfelének, majd nyilatkozatában is odaszúrt neki.

Az ausztrál riválisa agresszív védekezését nehezményezte, ami miatt egyébként az előző években számos kolléga megszólta már Magnussent (volt, aki Ricciardónál jóval durvábban is), aki most is kapott egy „figyelmeztetést” a versenyigazgatóságtól.

„Nem az a baj, hogy egy alkalommal mozdult be többször a védekezés során, hanem az, hogy folyamatosan ezt csinálta” – panaszkodott Ricciardo. „Egyszer még bemozdulhatsz, hogy védd az íved, de ez, hogy fékezés alatt mozog, ez olyasmi, amit mi versenyzők is veszélyes viselkedésnek tartunk. És folyamatosan ez történt.”

Mivel a mezőny végéről kellett felzárkóznia, az ausztrálnak egyébként sem volt könnyű futama, helyzete pedig úgy érzi, csak még nehezebb lett Magnussen agresszív védekezésétől. „Ha az utolsó helyről indulsz, mindenképp kemény verseny lesz. Az első etap rendben volt. Hosszabb ideig maradtam kinn a kemény gumikon. Aztán egészen jó volt a tempóm a lágyabbakkal, míg bele nem botlottam Magnussenbe. A védekezésével nem sikerült lenyűgöznie…”

„Hallottam, hogy figyelmeztették, de aztán újra megtette. Blokkolnom kellett a kereket, hogy ne ütközzem neki. Később már nem tehettem túl sokat, mert a futam végén kezdtek elkopni a gumik. Majd még meg kell néznem a visszajátszásokat, hogy pontosan megértsem, mi is volt itt, de egyelőre eléggé bosszús vagyok. A fékezés közbeni irányváltás nem fér bele, és néhány esetben ez most szerintem egészen extrém volt” – zárta gondolatát.  

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak