×

Ricciardo küzdőszelleme a példa a Renault számára

A Renault csapatvezetője, Cyril Abiteboul a nehéz helyzetben is elszántan versenyző Daniel Ricciardót állítja példaként az istálló dolgozói elé, mondván a szünet után nekik is olyan küzdőszellemre lesz szükségük, amilyenről az ausztrál újfent tanúbizonyságot tett.

Daniel Ricciardo (Fotó: Renault)

Két nullás futammal a háta mögött a Renault egyre messzebb kerül a negyedik helyezés megtartásától (tavaly ők lettek a legjobbak a középmezőnyben, s szerezték meg ezt a pozíciót) és ezzel idei célja teljesítésétől. A nehéz első félév végén a csapatvezető Ricciardót ajánlotta példaként a dolgozók számára, mondván nekik is úgy kell majd küzdeniük, mint az ausztrálnak.


Ezzel a tapasztalt pilóta első félévére, valamint Magyar Nagydíjára is utalt, a Hungaroringen ugyanis eleve reménytelen helyzetből kezdett (a mezőny végéről startolt), mégis végig lelkesen küzdött a jobb pozíciókért, és próbált előretörni.
Daniel Ricciardo és Sergio Pérez (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo és Sergio Pérez (Fotó: XPB)


„Daniel jó versenyt futott, de ha az utolsó helyről kell indulnod, az mindig komoly kihívást jelent egy olyan pályán, mint a magyarországi” – kezdte a francia, utalva arra, hogy a Hungaroringen bizony – ahogyan azt idén is láthattuk – elég nehéz előzési manővert bemutatni. „Ennek ellenére szerzett néhány pozíciót” – tette hozzá.


„Az utolsó kanyarig kemény csatát vívott (Kevin) Magnussennel, és bebizonyította, hogy igazi harcos, aki sosem adja föl! A pályán mutatott hozzáállásának inspirálnia kell bennünket így a nyári szünet előtt, amikor az első félévben alaposan elmaradtunk a céljainktól” – magyarázta.


Ami a Renault bajnoki helyezését illeti, a csapat tizenkét futam után csak a hatodik pozíciót foglalja el a tabellán. Lemaradásuk 43 pont a negyedik helyen álló McLarennel (ez több, mint amennyit eddig összesen szereztek), és négy az ötödiken tanyázó Toro Rossóval szemben, reális cél tehát az olaszok megelőzése lehet a második félévre.
Cyril Abiteboul (Fotó: XPB) Cyril Abiteboul (Fotó: XPB)