Mexikó is maradhat a naptárban

A Mexikói Nagydíj jövője is biztosítottá vált, miután a felek megegyeztek az idei szezon végén lejáró szerződés meghosszabbításáról. Minderre azt követően került sor, hogy a viadal sorsa bizonytalanná vált, az új kormányzat ugyanis nem szándékozott támogatni azt.

Marcus Ericsson (Fotó: XPB)

Spanyolország, Németország, Nagy-Britannia és Olaszország mellett Mexikó F1-es versenyének jövője volt tisztázatlan a szezon kezdete előtt, az utóbbi hetekben viszont szinte mindegyik sorsa rendeződött. A britek maradnak és a hírek szerint az olaszok is hamarosan aláírják új szerződésüket, miközben a németek valószínűleg kiesnek, a spanyolok pedig az utolsó pillanatban hosszabbíthatnak.


Most a mexikóiak is jó hírekkel szolgáltak a helyi szurkolóknak: először a futam közösségi oldalain jelezték, folytatódik a fesztivál (a versenyre az utóbbi időkben csak így hivatkoztak a rajongók által teremtett elképesztő hangulat miatt).
Fotó: XPB Fotó: XPBA verseny jövője azért tűnt bizonytalannak, mert az új kormányzat nem akarta támogatni azt (az arra szánt összeget inkább vasútépítésre költenék). Ez azonban végül nem vetett véget a verseny történetének, néhány üzletember ugyanis beszállt az esemény finanszírozásába, így azt állami, önkormányzati pénzek nélkül is megrendezhetik. Az új szerződés a hírek szerint 3 évre szól.


„Szeretnék megosztani magukkal néhány jó hírt, amit most kaptam” – kezdte Mexikóváros polgármestere, Claudia Sheinbaum. „Az F1 vezetői itt tartózkodnak, és az FIA elnöke holnap alá fogja írni a szerződésünket. Ez egy nagyon jó hír a város számára.”


„El szeretném mondani, hogy ez egy csoport üzletembernek köszönhető, akik lehetővé tették a hosszabbítást, ezúttal ugyanis a város nem használhat fel állami pénzeket erre a célra. Az F1 maradása jó hír a város számára. Fokozza a turizmust, bevételt hoz számunkra, szóval az egész ország számára jó hír ez” – magyarázta.
Mexikói  hangulatkép (Fotó: XPB) Mexikói hangulatkép (Fotó: XPB)