Szemetet szedetett Vettel a tévés riporterekkel a Hungaroringen

Sokféleképpen rendre utasíthat egy sportoló újságírókat, ám olyasmit ritkán látunk, mint a Magyar Nagydíj után Sebastian Vetteltől...

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

A múlt vasárnapi hungaroringi verseny egy harmadik helyet hozott Sebastian Vettel számára. A versenyző a leintést követően egy jégkrémmel a kezében adott interjúkat a televíziós csatornáknak. Ennyi lazaság belefért a nyári szünet előtti utolsó verseny után. De nem minden szempontból kapcsolt át laza üzemmódba. A német Bild című bulvárlap beszámolója szerint a 20 perces kötelezettsége során szemet szúrt neki, hogy az interjúhelyszínként szolgáló „TV-Pen” körül sok üdítős flakon hever a földön, ezért két interjú között váratlanul a szemetet szétszóró riporterekhez fordult, és angolul szemétszedésre szólította föl őket.


„Vigyétek magatokkal a vizes üvegeiteket! Ne hagyjatok hátra szemétdombot! Tegnap is láttam, hogy egyszerűen mindent szétszórva hagytatok. Utálom, amikor ilyesmit csinálnak az emberek” – panaszkodott a négyszeres világbajnok.
Márpedig ha egy négyszeres világbajnok pirít az újságírókra, annak hatása van! A bulvárlap szerint Vettel felszólítására az újságírók bősz szemétszedésbe kezdtek. Ám Vettel sem csak nézte őket, be is segített. „Ott még van egy, azt nekem adhatod” – mondta az egyik riporternek.


Két tudósító a többségnél is komolyabban vette a ferraris utasítását. A FOM munkatársa, Jason Swales, valamint a holland Ziggo Sport tévécsatorna riportere, Jack Plooij egy méretes szemetes zsákot is szerzett, és közös erővel tisztították meg a Vettel szemét szúró területet.