Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: A naptárban marad a Mexikói Nagydíj!

Hivatalos: A naptárban marad a Mexikói Nagydíj!

Formula1.com
Ahogyan azt tegnap több megbízható forrás, majd Mexikóváros polgármestere is jelezte, csütörtökön hivatalosan is bejelentették, a Forma–1 további három évig egészen biztosan ellátogat még a népszerű közép-amerikai helyszínre.

Sokáig kérdéses volt, folytatódhat-e a királykategória versenynaptárába 2015-ben visszatérő Mexikói Nagydíj története, miután az ország új kormánya nem kívánta támogatni annak megrendezését. Tegnap azonban több forrás, majd Mexikóváros polgármestere is megszellőztette, több magánbefektetőnek köszönhetően a viadal sorsa tisztázódott.

Azt, hogy az ezzel kapcsolatos hivatalos bejelentés csütörtökön érkezik majd, már akkor jelezték, ma pedig jött is a várva-várt kommüniké. Ebből kiderül, a szurkolók miatt elképesztően hangulatos mexikói futam 3 évig egészen biztosan a naptárban marad még, tehát folytatódhat a fesztivál!

Marcus Ericsson (Fotó: XPB) Marcus Ericsson (Fotó: XPB)

„Mióta visszatért a naptárba, az esemény hihetetlenül népszerűvé vált a szurkolók és az F1 közösség körében is” – hangsúlyozta a királykategória ügyvezetője, Chase Carey. „Ezt semmi sem bizonyítja jobban annál, hogy az előző négy évben ez a futam nyerte el a legjobb rendezőnek járó különdíjat is. Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbítottuk a szerződésünket. A futam a helyi gazdaság számára is fontos” – mutatott rá az amerikai szakember.

„A Forma–1 maradása egy új finanszírozási modell révén valósul majd meg, melyben nem érdekeltek az állami források” – nyilatkozta Mexikóváros polgármestere, Claudia Sheinbaum. „Korábban a kormányzat is együttműködött velünk. A városi önkormányzat a folytatásban egyfajta közvetítő lesz, hogy megteremtse a nemzetközi együttműködéshez szükséges bizalmat.”

„Köszönettel tartozunk a polgármesternek és a városi önkormányzatnak, amiért bizalmat szavaztak nekünk” – vette át a szót a verseny főszervezője. Alejandro Soberon. „Mi továbbra is elkötelezettek vagyunk, hogy magas szinten népszerűsítsük és rendezzük meg a viadalt. Az új nemzetközi platform segítségével ezt a csodálatos várost is még jobban bemutathatjuk. Örömmel várjuk a hazai és a külföldi turistákat is. Végül a szurkolóknak is külön köszönettel tartozunk, amiért ennyire egyedülálló és különleges élménnyé varázsolták ezt a futamot!”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak