Steiner nem zavarja, ha versenyzői utálják egymást, amíg…

Amíg nem hátráltatják a csapatot, és megfelelően el tudják végezni munkájukat, főnöküket nem zavarja, ha a Haas versenyzőinek kapcsolata az utóbbi hetek, hónapok összecsapásai miatt megromlott, és a kettejük közötti hangulat fagyosabbá vált.

Günther Steiner (Fotó: XPB)

Kevin Magnussen és Romain Grosjean a spanyol, a brit és a német futamon is egymásra talált, koccanásaik, ütközéseik (melyek közül volt, ami értékes pontoktól fosztotta meg az alakulatot) pedig arra kényszerítették a Haas vezetőit, hogy a folytatásban csapatutasítást alkalmazzanak a hasonló kakaskodás megelőzése végett.


Hasonló esetekben nem ritka (sőt!), hogy a két pilóta kapcsolata megromlik, és bár a Haas kettőse szerint ez egyelőre nem áll fenn, főnökük kijelentette, felőle akár ellentét is lehet közöttük, ha az nem megy a csapat teljesítményének a rovására.
Romain Grosjean és Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Romain Grosjean és Kevin Magnussen (Fotó: XPB)


„Ezt meghagyom nekik. Nem akarok belemászni a személyes ügyeikbe” – kezdte lazán a mindig őszinte csapatvezető. „Mindaddig, amíg tisztelik a csapatot, és megteszik, amit a csapat követel tőlük, amíg nem lépnek fel személyesen ebben az ügyben, addig én nem tudok semmit sem megjavítani közöttük” – tette hozzá.


„Srácok, mindenki tudja közületek is, mennyire nehéz rendbe hozni egy megromlott kapcsolatot két ember között. Nem hiszem, hogy én lennék a legmegfelelőbb ember erre a szerepre. Amíg tisztelik a csapatot és jól dolgoznak, én elvagyok ezzel” – magyarázta.


„Ha teszem azt, nem is beszélnek egymással, nekem addig a pontig együtt kell tudnom élni ezzel, és együtt is tudok élni ezzel, amíg mindennek nem kezd negatív hatása lenni a csapatra nézve. Nem működik, ha megpróbálod erőszakkal helyrehozni valakiknek a kapcsolatát. Ezt jól tudjuk. Nem vagyok ugyan pszichológus, de azért jól ismerem ezeket a dolgokat” – zárta gondolatát.
Kevin Magnussen és Romain Grosjean (Fotó: XPB) Kevin Magnussen és Romain Grosjean (Fotó: XPB)