Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll még nem engedné el az idei évet

Stroll még nem engedné el az idei évet

F1i
Lance Stroll szerint a Racing Pointnak a jelenre is figyelnie kell amellett, hogy az istálló jövőjét is szem előtt tartja, a szezon második felében ugyanis jó lenne javítani néhány pozíciót a jelenlegi bajnoki helyezésen.

A silverstone-i alakulat a nyári szünetben csak a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán, igaz, lemaradása mindössze egy pont az Alfa Romeóval szemben, és a Renault valamint a Toro Rosso sincs túl messze (a franciák nyolc, az olaszok tizenkét egységgel előzik meg őket). A tabellát nézve tehát annyira nem rossz a helyzet, az utóbbi hetekben mutatott formájuk viszont nem túl biztató…

Baku óta az istálló csak kétszer került be a legjobb 10 közé, noha Németországban egy új fejlesztési csomagot is bevetettek. Kanadai versenyzőjük az eredményeket látva nemrég fölvetette, a második félévben egy kicsit ráfeküdhetnének a 2019-es újításokra.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)

A csapatnál ugyanis rendre azt hangoztatják, az idei átmeneti szezonban elsősorban a jövőt építik. Stroll szerint azonban nem ártana, ha kicsit előrelépnének a tabellán. „Nem ott állunk, ahol állni szeretnénk, de ez a sport kiszámíthatatlan” – kezdte a fiatal versenyző. „Semmire sincs garancia. Egyértelmű, hogy a többiek előre tudtak lépni az év első felében. Sajnos pár tizeddel le is hagytak minket. De ez van. El kell fogadnunk, és vissza kell vágnunk.”

„Egyértelmű, hogy a jelenre is figyelnünk kell, hiszen minden, amit majd most tanulunk, az ott lesz a fejünkben a folytatásban is” – magyarázta, amikor megkérdezték, inkább a 2020-as évre fókuszálnak-e a folytatásban, vagy még nem engedik el az ideit sem.

„Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, de jelen pillanatban még az idei szezonra szeretnénk fókuszálni, miközben természetesen a lehető legjobb autót akarjuk megépíteni a következő évre. De az értelemszerűen már egy másik történet. Még nagyon sok versenyünk van az idei évben, eléggé messze vagyunk még a szezon végétől, szóval a lehető legjobbat kell kihozni ebből is” – hangsúlyozta.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak