Sainz szerint senki sem profitál az otthoni szimulátorozásból

Carlos Sainz szerint nem kerülnek előnybe azok a pilóták (például a csapattársa, Lando Norris), akik szabadidejükben szimulátoros versenyeken is indulnak, erre pedig a legjobb példa, a címvédő, Lewis Hamilton, aki még a kötelező szimulátoros munkáért sem rajong.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Norris híres arról, hogy szabadidejében szívesen indul szimulátoros versenyeken, vagy „csak” a maga szórakoztatásáért, fejlesztéséért gyakorol otthon a számítógépén, de hozzá hasonlóan például Max Verstappen is nagy rajongója és használója a különböző szimulátoros programoknak (a két fiatal közösen is indult már versenyen, ahol aztán győzelmet is arattak).


Amikor arról kérdezték, jelent-e bárminemű előnyt a szimulátorozó pilótáknak, a fiatal brit csapattársa kijelentette, szerinte senki sem fog csak azért jobban teljesíteni a valódi versenyautóban, mert több időt tölt szimulátorozással.
Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)


„A McLaren szimulátorában én is elég sok időt töltök, de a szabadidőmet igyekszem a szabadban eltölteni” – kezdte a spanyol. „Én ilyen szabadtéri srác vagyok, és élvezem, ha valódi autókat vezethetek, például ralis gépeket. Ha profitálna az otthoni szimulátorozásból, Lando gyorsabb lenne nálam a McLarenében, de nem gyorsabb. Szóval én nem hiszem, hogy akik ezt űzik, akik profitálnak mindebből” – tette hozzá.


Sainz szerint az ötszörös világbajnok Hamilton (aki köztudottan nem kedveli a szimulátorozást) a legjobb példa arra, hogy a szimulátorban töltött idő nem tesz valakit jobb versenyzővé, nem juttat valakit előnyhöz a riválisokkal szemben.


„Még semmit sem láttam Landótól, amit Lewistól ne láttam volna. Ez nem magyarázza meg a szimulátoros időt, ha értik, mire gondolok. Lewis szerintem egy jó példa erre. Ő csak idejön és vezet, aztán teljesen más dolgokat csinál egész élete során. Mégis van olyan jó, mint Lando, vagy mint Max, sőt akár jobb is, mint ők” – magyarázta a spanyol.
Fotó: XPB Fotó: XPB