Musorujsag
Élő Eredmények

Sainzot meglepte Hülkenberg menesztése

Sainzot meglepte Hülkenberg menesztése

GMM
A korábbi csapattárs, Carlos Sainz meglepődött azon, hogy a Renault nem hosszabbította meg Nico Hülkenberg szerződését, ugyanakkor elkerülhetetlennek tartotta, hogy Esteban Ocon előbb-utóbb az alakulathoz kerüljön.

Csütörtökön hivatalosan is bejelentették, hogy – ahogyan azt az utóbbi időszakban több forrás is megjósolta – 2020-ban Ocon lesz Daniel Ricciardo csapattársa a Renault-nál. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy Hülkenbergnek távoznia kell a csapattól, ahol 2016 óta teljesít szolgálatot, és a vezetőség szerint is fontos szerepe volt az azóta elért fejlődésben.

A tavalyi csapattárs, Carlos Sainz a német menesztése kapcsán elárulta, meglepte a döntés, figyelembe véve azt, mennyit tett hozzá Hülkenberg a Renault javulásához. Ugyanakkor arra számított, hogy a fiatal francia egyszer bekerül az alakulathoz.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Ocon szerződtetése nem lepett meg” – kezdte. „Ez a szerződés mér régóta benne volt a levegőben. Ocon és a Renault egy ideje jó kapcsolatban van, szeretik egymást, és az, hogy ennek a történetnek ez lesz a kifutása, az, hogy előbb utóbb megtörténik a szerződtetés, csak idő kérdése volt” – tette hozzá a már a McLarennél versenyző spanyol.

„Viszont meglepődtem Nico miatt” – folytatta. „Amiatt, amit 2016 óta tett a Renault-ért, amiért egyfajta vezetője volt az istállónak és amiatt, ahová együtt eljutottak az első közös évük óta” – folytatta a Renault-nál egy évet töltő pilóta.

Ami Hülkenberg lehetőségeit illeti, a hírek szerint a legjobb opció a Haas lehet számára 2020-ra (az amerikaiak nem titolják, érdeklődnek a tapasztalt versenyző iránt), de az is fölmerült, hogy kivárásra játszik, és valahogy megpróbál bekerülni a Red Bullhoz, ha Alexander Albon sem válik be a bikások első számú alakulatánál.

190901 BelgaGP időtábla

Borítókép: Carlos Sainz és Nico Hülkenberg (a háttérben) -Fotó: XPB

További tartalmak