×

Találgatások Ericsson F1-es spái bevetéséről

Marcus Ericsson Alfa Romeóval való váratlan F1-es visszatéréséről szóló hír látott napvilágot a spái hétvége kezdete előtt. A csapat tisztázta, félreértésről van szó.

Motor Racing - Formula One World Championship - Austrian Grand Prix - Practice Day - Spielberg, Austria Marcus Ericsson (Fotó: XPB)

Kihagyja az IndyCar portlandi versenyhétvégéjét Marcus Ericsson, mivel az Alfa Romeo F1-es csapata Belgiumba szólította. Az idén a hinwili istálló tartalékversenyzőjének is számító svéd helyettesítéséről a tengerentúli gárdája, az Arrow SPM már gondoskodott is: Conor Dalyt ülteti az autójába a hétvégén.


Eddig rendben is volnánk, csakhogy az amerikai Racer című lap arról is beszámolt, hogy Ericsson azért fordított hátat ideiglenesen az IndyCarnak, mert Spában fontosabb kötelezettsége támadt: ő fog versenyezni az egyik Alfa Romeóval. Az SPM-csapat szintén úgy tudja, hogy versenyzője azért marad távol Portlandtől, mert versenyezni fog Belgiumban. E hír némi kavarodást is okozott F1-es körökben, és már arról kezdtek el találgatni, mi szükség a Sauberrel korábban több szezont is teljesítő, az ülésükből idénre kiszorult Ericsson szolgálataira, s melyik versenyző, Kimi Räikkönen, vagy Antonio Giovinazzi helyét veszi-e át.


A Formula1.com újságírója, Lawrence Barretto személyesen az Alfa Romeónál érdeklődött, akik tisztázták, nem történt náluk váratlan versenyzőcsere. „Nem igaz a híresztelés, miszerint Marcus Ericsson versenyezni fog az Alfa Romeóval ezen a hétvégén Spában, ezt a csapat mondta nekem. Valóban jelen lesz az eseményen, de csak tartalékversenyzőként, ahelyett hogy Portlandben versenyezne az IndyCarban” – írta Barretto.


A szenzáció tehát várhatóan nem létezik, ám az egyelőre kérdés, miért érzi olyan égető szükségét az Alfa annak, hogy a közelben tudja Ericssont, s emiatt egy verseny kihagyására kötelezze őt. Készenlétbe helyezni tartalékversenyzőt a csapatok általában betegség vagy sérülés esetén szoktak – Esteban Oconnak Lewis Hamilton németországi betegsége miatt kellett azonnal Hockenheimbe utaznia, csak hogy szükség esetén bevethető legyen. Arról nem érkezett információ, hogy Räikkönen vagy Giovinazzi egészségi állapotával bármiféle probléma lenne.