Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Pérez hosszú távon marad a Racing Pointnál

Hivatalos: Pérez hosszú távon marad a Racing Pointnál

Racing Point
Péntekre is kijutott egy 2020-ra vonatkozó bejelentés: a Racing Point hivatalossá tette, hogy hosszú távon megtartja Sergio Pérezt!

„Akár már holnap is sor kerülhet a bejelentésre” – mondta sejtelmesen Otmar Szafnauer péntek délután a sajtó munkatársainak, amikor arról kérdezték, biztosított-e a Racing Pointnál Sergio Pérez jövője. Válasza máris egyértelmű volt, ám amikor a második szabadedzés előtt hatalmas mexikói sombreróban látták feltűnni a boxutcában, már az is sejthető volt, hogy kicsit azért ferdített. A bejelentésre tudniillik nem kellett szombatig várni, még pénteken megejtették…

Azért új információ is maradt még a hivatalos kommünikére: kiderült, hogy nemcsak 2020-ra, hanem további három szezonra kötelezték el magukat, vagyis egészen 2022-ig megtartja Pérezt a rózsaszín csapat, amely a tavalyi tulajdonosváltását és lényegében megmenekülését is köszönhette a versenyzőnek, hiszen múlt nyáron ő kezdeményezte a Force India elleni csődeljárást, mely utat nyitott Lawrence Strollék érkezése és a szebb jövő felé.

„Nagyon boldog vagyok, hogy további három évvel meghosszabbítjuk az együttműködésünket” – nyilatkozta Pérez. „Már régóta együtt dolgozunk a csapattagokkal, ők jelentik a második családomat. Együtt rendkívüli sikereket ünnepeltünk, osztozunk a versenyzés iránti szenvedélyen is. Lenyűgözött, milyen irányt vette a csapat az utóbbi tizenkét hónapban, és ez magabiztossá tesz a jövőt illetően. Hiszem, hogy a legjobb időszak még előttünk áll, és már nagyon várom, hogy újabb dobogós helyezéseket ünnepeljünk együtt a következő években.”

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Pérez 2014-ben érkezett a silverstone-i székhelyű istállóhoz, ami akkor még a Force India nevet viselte. Hatodik szezonjukat teljesítik együtt, és ez idő alatt összesen 5 alkalommal ünnepeltek a dobogón, miközben szép csendben a leghatékonyabb középcsapattá váltak, amely éveken át tartotta a konstruktőri 4. helyét a tehetősebb riválisokkal szemben.

Szafnauer boldog, hogy továbbra is hagyatkozhatnak a rutinos, meglepetésekre képes mexikóira. „Sergiót már jól ismerjük, és nagyszerű, hogy hosszú távra írhattunk alá. Az előző hat évben láthattuk őt egy nagyon versenyképes versenyzővé fejlődni, kiváló időmérős tempóval rendelkezik, valamint nagyszerű a versenyeken. Sergio hisz a csapatunk hosszú távú terveiben, és most 2022-ig elkötelezte magát hozzánk, ami folytonosságot biztosít. Csapatként egyre fejlődünk, és fontos, hogy legyen egy ilyen rutinos versenyzőnk, főleg az új szabályokkal a horizonton. Az egész csapat hiszi, hogy együtt további sikereket érhetünk el a következő években” – fogalmazott az amerikai.

Pérez csapattársa a folytatásban is Lance Stroll lesz, akinek helyzete tulajdonos apja révén biztos a gárdánál.

190901 BelgaGP időtábla

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak