Horrorbaleset után törölték a Forma–2 főversenyét

Borzalmas tömegbaleset vetett véget idő előtt a Forma–2-es mezőny spái első futamának. A versenyt törölte az FIA.

Fotó: Formula2/Twitter

Alig, hogy véget ért a Forma–1-es Belga Nagydíj időmérő edzése, a spái versenypályát birtokba vették a fiatalok. A Forma–2-es bajnokság főversenye azonban egyetlen kör után véget is ért. Az okot egy ijesztő baleset jelentette a nagy tempójú Eau Rouge-Radillon-kanyaroknál, abban több versenyző is érintett volt.


A láncreakciót az Alfa Romeo juniorcsapatát erősítő Juan Manuel Correa kicsúszása indította be. A Sauber Junior Team versenyzője a Radillon-kanyarból vágódott ki nagy tempóval a pályáról a második kör elején, s a falnak ütközött. Ezt követően a mögötte érkezők is ütköztek, a pályát beborították a törmelékek és alkatrészek. Correa autója a feje tetején, a glória által megtámasztva landolt. A legjobban a Renault által pártfogolt Anthoine Hubert autója sérült meg, melynek a hátsó része váltóstul ki is szakadt a helyéről, valamint több darabban pihent meg. Az ő és Correa állapotáról egyelőre nem érkeztek információk.


A balesetben a korábbi F1-es versenyző, Jean Alesi fia, a Ferrari Akadémiát erősítő Giuliano Alesi is érintett volt, ám ő a Kemmel-egyenes végéig el tudott még menni, mielőtt félrekormányozta autóját. Ralph Boschung eközben defektes gumin tért vissza a boxutcába, miközben Szato Marino saját lábán hagyta el a helyszínt.


Az FIA a történtek után azonnal piros zászlóval intette le a versenyt, visszarendelte a mezőny állva maradt tagjait a boxutcába, majd némi várakozás után úgy döntött, hogy törli is a főversenyt. A történtekről a hivatalos közvetítésben már visszajátszást sem mutattak, a balesetről és annak helyszínéről készült képeket sem játszottak be.


Most az egész spái paddock a friss híreket várja. A Renault és a Mercedes F1-es csapata már jelezte, törli a nap végére tervezett sajtótájékoztatóját.