Részeg szurkoló támadt Räikkönenre Spában

Kellemetlen pillanatokat kellett átélnie Kimi Räikkönennek a Belga Nagydíj pénteki napján. Egy ittas Red Bull-szurkoló kis híján arcon ütötte!

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Az utóbbi években hagyománnyá vált, hogy Max Verstappen holland szurkolói elözönlik a belga versenypályát. Lelkesedésük jó hangulatot teremt a hétvégén, ám előfordul, hogy némelyikük túlzásokba esik. Hogy holland volt-e, az a híradásokból nem derült ki, mindenesetre Red Bull-emblémával ellátott narancssárga sapkát viselt az a férfi, aki a pénteki edzésnap végén a paddockban nemes egyszerűséggel rátámadt Kimi Räikkönenre!


A kellemetlen esetről maga a „Jégember” mesélt a holland médiának. „Nem tudom, mi történt. Szemmel láthatóan ittas volt, és elkezdett hadonászni a kezeivel. Elém állt, hadonászott, és leütötte a napszemüvegem. Amikor megkérdeztem, mi a baja, valamit mormogott. Teljesen őrült volt” – mesélte.
Ott volt a jelenetnél a finn televízió munkatársa, a korábbi F1-es versenyző, Mika Salo is. „Láttam Kimit. Egy szurkoló odament, és nem tetszett neki. Már azt hittem, hogy közbe kell lépnem a harcban” – mesélte.


Räikkönennek nem esett baja, arról pedig egyelőre nincs hír, az ittas szurkoló hogyan távolították el a helyszínről.


190901 BelgaGP időtábla szombat