Musorujsag
Élő Eredmények

Törölték az F2 vasárnapi versenyét is; Correát megműtötték

Törölték az F2 vasárnapi versenyét is; Correát megműtötték

F2
Anthoine Hubert szombati tragédiája után a szervezők úgy döntöttek, a Forma–2 vasárnapi futamát is törlik Spában.

Fájó módon rendezte át a hétvégi Belga Nagydíj programját az élet. Az F1-esek időmérő edzését követően a Forma–2-es mezőny főversenye rajtolt el a spái pályán, ám a második körben súlyos baleset történt, melynek következtében az Arden-csapat versenyzője, a francia Anhtoine Hubert életét vesztette.

Az első versenyt törölték is a baleset miatt, aztán a tragédia bejelentése után az F2-es szerevezők közleményben jelezték, hogy a vasárnap délelőttre tervezett sprintfutamot sem fogják megtartani a Hubert iránti tiszteletből. „A Forma–1, a Forma–2 és a Forma–3 mély szomorúságot érez Anthoine Hubert főversenyen történt borzalmas spa-francorchamps-i balesete miatt, melyben három versenyző volt érintett. Szeretnénk kifejezni az őszinte részvétünket Anthoine családja, szerettei és barátai felé! És szeretnénk szívből jövő együttérzésünknek is hangot adni az egész Arden-csapat felé” – állt a három bajnoki sorozat közös közleményében.

„Anthoine 2017 óta a paddock állandó szereplője volt. Egy fantasztikus versenyző, aki előtt nagy jövő állt. A GP3 bajnoka lett tavaly, és idén kétszer nyert a Forma–2-ben, Monacóban, és hazai versenyén, Le Castellet-ben. Mindenkivel kedves volt, mindig mosolygott, a pozitív hozzáállása mindenkire átragadt. Nagyon fog hiányozni. Az iránta való tiszteletből a vasárnapi versenyt töröltük.”

Anthoine Hubert Anthoine Hubert

Jean Todt, az FIA elnöke szintén fájdalmát fejezte ki a tragédia kapcsán. „Szívszaggatóan szomorú tragédia Anthoine Hubert elvesztése. Az FIA nevében a legmélyebb részvétemet fejezem ki a családja és az Arden-csapat felé. Gondolatban eközben Juan Manuel Correával vagyunk, és szorítunk a felépüléséért a balesetben történt súlyos sérülése után– írta a francia.

Az amerikai Juan Manuel Correa volt az a versenyző, aki balszerencsés módon nagy tempóval belehajtott Hubert autójába annak kicsúszása után. Állapotáról elsőre csak annyit közöltek, hogy stabil, azóta kiderült, hogy a liége-i kórházban műtéten esett át, miután eltört mindkét lába. Emellett kisebb gerincsérülést is szenvedett. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják. „Juan Manuel Correa az áldozata volt az előtte történt balesetnek, és nem volt hová menekülnie, így ütközött az egyik riválisa megállt autójával. Mindkét lába eltört, és kisebb gerincsérülést szenvedett. Állapota stabil. Helikopterrel szállították a kórházba, ahol megműtötték. Juan Manuel egész idő alatt eszméleténél volt, egészen a műtétig–állt az FIA közleményében.

Juan Manuel Correa (Fotó: XPB) Juan Manuel Correa (Fotó: XPB)

A baleset harmadik érintett versenyzője, Giuliano Alesi volt, aki az Eau Rouge-ban veszítette el az irányítást autója fölött, kerülésre kényszerítve Hubert-t. Ő sérülés nélkül megúszta a történteket.

A Forma–2-es bajnokság futam nélkül zárta a belgiumi hétvégét. Következő állomása Monza lesz, ahol a jövő hétvégén ül újra autóba a mezőny. Nehéz napok várnak rájuk.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak