Musorujsag
Élő Eredmények

Döntött az FIA Pérezék ügyében

Döntött az FIA Pérezék ügyében

FIA
Nem kapott büntetést az ötödik pozíciót az utolsó körben keményen védő Sergio Pérez, amiért leterelte a pályáról az őt támadó – és végül előzni is tudó – Alexadner Albont, a mexikói tehát megtarthatja hatodik helyezését.

Alaposan felpörögtek az események a Belga Nagydíj utolsó körére: Charles Leclerc és Lewis Hamilton csatája az első helyért egyre kiélezettebbé vált, miközben az ötödik helyen haladó Lando Norris autója megállt a célegyenesben, Antonio Giovinazzi a gumifalba csapódott, Pérez és Albon pedig kemény csatát vívott az ötödik helyért.

A futamon több látványos előzést is bemutató Albon a Kemmel egyenesben támadta meg „utolsó áldozatát”, a hirtelen az ötödik helyre kerülő Pérezt, aki keményen védte pozícióját, és le is szorította a fiatal thait, aki azonban így is le tudta előzni őt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái azonnal jelezték, kivizsgálják az esetet, a két érintettet pedig „ki is hallgatták” a leintést követően. A megbeszélésen a két versenyző egyetértett abban, hogy a megmozdulás potenciálisan veszélyes volt, viszont mindketten kemény csataként jellemezték azt, nem szabálytalanként.

Végül tekintettel arra, hogy Albon sikeresen megelőzte Pérezt, és az esetnek nem volt komolyabb következménye, az FIA nem adott büntetést a mexikóinak, aki tehát megtarthatta idei egyik legjobb eredményét, a hatodik helyezést.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: FIA logó (Fotó: XPB)

További tartalmak