McLaren: Nulláztunk, de másoknak most sokkal rosszabb

Egyik autójukat már a második körben elveszítették, a másik pedig az utolsóban esett ki a fontos pontokat érő ötödik helyezésről. Bár a McLaren elszalasztott egy esélyt, és Kanada óta először egységek nélkül maradt, versenyzői szerint most nem ildomos erre panaszkodni…

Lando Norris (Fotó: XPB)

Eredmények szempontjából a lehető legrosszabb módon, kettős (technikai hibák okozta) kieséssel kezdődött az év második része a McLaren számra. Carlos Sainz autója már a felvezető körön rakoncátlankodott, nem sokkal később pedig el is romlott, Lando Norris futama viszont nagyszerűen alakult – egészen az utolsó körig, amikor az ő gépe is megállt a pályán.


Pedig a fiatal brit – aki az első körökben nagyszerűen ki tudta használni a rajt utáni káoszt, és a tizenegyedik helyről a középmezőny élére állt – pályafutása legjobb eredménye felé száguldott, amikor McLarenje hirtelen erőt veszített, majd megadta magát a célegyenesben.


„Ha egy körrel rövidebb lett volna a futam, akkor pont célba érek” – nyilatkozta. „Ha ez az egész a verseny közepén történik, akkor talán nem lett volna ennyire rossz, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az eddigi legjobb eredménye lett volna. Egy körrel a vége előtt? Hát… igen. Minden remény odalett” – tette hozzá.
Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)


„Ahhoz képest, ahogy a hétvége indult, úgy tűnt, végül mégis sikerül összerakni egy jó futamot. Nem tűntünk annyira erősnek. Az első körben jó pozícióba kerültem, és meg is tartottam, de egy körrel hosszabb volt ez a futam, mint kellett volna” – jegyezte meg ismét.


Norris a Sky Sportsnak nyilatkozva megjegyezte, bár csalódott a történtek miatt, annyira nem rossz a helyzet, hiszen vannak, akik most sokkal szomorúbbak, és történnek sokkal rosszabb dolgok is. Itt Anthoine Hubert tragikus F2-es balesetére gondolt, és a fiatalon elhunyt versenyző gyászoló családtagjaira, barátaira.


Hasonlóan nyilatkozott a második körben kieső Sainz is. „Igazából el sem kezdhettük ma a futamot. Csalódottak vagyunk emiatt” – kezdte. „De, ez néha benne van a versenyzésben. Műszaki hiba, a motor erőt veszít. De helyezzünk mindent kontextusba. Rossz napunk volt a pályán, de ha összevetjük azzal, min megy most keresztül egy család és a teljes motorsport-közösség, akkor ez semmi. Felejtsük el a futamot, nézzük előre! Monza azonnal itt van” – hangsúlyozta.
Lando Norris (Fotó: XPB) Lando Norris (Fotó: XPB)