Musorujsag
Élő Eredmények

Vasárnap reménytelen volt a Haas

Vasárnap reménytelen volt a Haas

GMM
A megszokott forgatókönyv szerint alakult a Haas belgiumi versenye: a jó időmérő és a biztató kezdés után a csapat versenyzői folyamatosan veszítették a pozíciókat, és végül egyikük sem tudta beverekedni magát a pontzónába.

Az amerikaiak a szezon kezdete óta küzdenek kiszámíthatatlanul viselkedő autójuk gumikezelési gondjaival, melyeket magasabb leszorítóerős beállítások alkalmazásával próbálnak megoldani. Vagy legalábbis ezzel próbálnak valamelyest úrrá lenni a gondokon, a végsebesség hiánya miatt ugyanis újabb problémákkal szembesülhetnek.

Így történet ez Spában is, ahol egyébként is fontos a jó csúcssebesség, ami nélkül Romain Grosjean is Kevin Magnussen is elveszetté vált a versenyen, és az eredményes időmérő majd a reményteli kezdés után egyre hátrébb csúsztak a tabellán.

„Nagyon jó volt a start, az autónk remekül teljesített” – kezdte Grosjean. „Jók voltunk a futam elején, örültem, hogy egy kis előnyt is kiautózhatunk. Aztán feltettük a közepeseket, és meglepő, de az autó akkor még jobb lett. Szóval remélem, jó délutánunk lehet” – folytatta a francia, aki sokáig a hatodik helyen állt. „Aztán megérkeztünk (Daniel) Ricciardo mögé, ő pedig olyan keményen védte a pozícióját, amilyen keményen csak védeni tudta. Esélyünk sem volt az előzésre.”

Pierre Gasly és Kevin Magnussen csatája (Fotó: XPB) Pierre Gasly és Kevin Magnussen csatája (Fotó: XPB)

„Alacsony volt a végsebességünk és magasabb a leszorítőerő. Nem választás kérdése volt. Azért volt ilyen a beállításunk, mert csak így tudtuk jobban működésre bírni a gumikat. De nehéz volt. Előtte végig elégedett voltam magammal és az autóval is, de végül elég nehéz volt megemészteni, hogy a hatodikról a tizenharmadik helyre estünk vissza. Rossz, hogy semmit sem tehettünk” – magyarázta.

Magnussen már a futam elején sem találta a ritmust, és bár végül a csapattárs elé keveredett, ő is a pontzónán kívül zárt. „Az első etap borzalmas volt. Nem volt tapadásom és folyamatosan estem hátra, mindenki leelőzött, aki épp arra járt. Kissé rossz döntés volt, pont ezen a szetten hosszabb ideig kinn maradni, mert reménytelenek voltunk, csak egy biztonsági autóra, vagy valami hasonlóra várhattunk. A közepes keverékkel jobb volt a helyzet, akkor visszajött egy kis esély. Sajnos az autó nagyon kiszámíthatatlan, nem tudom, mit várhatunk tőle” – nyilatkozta a dán.

Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen és Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak