Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Monza 2024-ig marad!

Hivatalos: Monza 2024-ig marad!

Formula-1
Szerdán kora este egy, a Ferrari fennállásának 90. évfordulóját ünneplő városi eseményen hivatalosan is bejelentették, az Olasz Nagydíj további öt évig biztosan a királykategória versenynaptárában marad.

A télen újra fölmerült, Monza sorsa akár ismét bizonytalanná válthat, ezek a pletykák azonban hamar elültek, és helyüket olyan híresztelések vették át, melyek szerint a naptár egyik leginkább ikonikus helyszíne még évekig a menetrend része marad. Az Olasz Nagydíj előtt szerencsére már pusztán formaságnak tűnt ennek bejelentésre, amire már szerdán sort kerítettek!

Mégpedig egy különleges, a Ferrari fennállásának 90. évfordulóját ünneplő eseményen, ahol a vörösök korábbi és jelenlegi versenyzői (valamint ifjú akadémistái, tehát a jövő generációja) mellett a sportág vezetői is tiszteletüket tették.

Fotó: XPB Fotó: XPB

Megjelent a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) első embere, Jean Todt, és a Forma–1 ügyvezetője, Chase Carey is, valamint az olasz autóklubot irányító Angelo Sticchi Damiani (az elmúlt időszakban ő folyamatosan a futam megmentése mellett kampányolt), aki igazi tapsvihar közepette jelentette be, Monza marad!

Az új szerződésről részleteket egyelőre nem közöltek, azt viszont már tudni lehet, hogy az Olasz Nagydíj és Monza 2024-ig egészen biztosan a Forma–1 versenynaptárában marad, a helyszín sorsa tehát ezúttal hosszabb távon biztosítva lett.

Ami a hosszabbítási folyamatot illet, mindkét fél többször kiemelte, szeretné folytatni az együttműködést (Monza részéről korábban olyan kijelentések is érkeztek, hogy megfelelő anyagi támogatás esetén egy komolyabb felújításba is belevágnak), az egyezkedés tehát elsősorban pénzügyi jellegű volt, de szerencsére ebben is sikerült megegyezni.

Motor Racing - Formula One World Championship - Italian Grand Prix - Race Day - Monza, Italy

Borítókép: Szurkolók Monzában (Fotó: Price / XPB Images)

További tartalmak