Musorujsag
Élő Eredmények

Norris rossis sisakkal versenyez Monzában

Norris rossis sisakkal versenyez Monzában

Motorsport, Lando Norris, McLaren
A McLaren újonca, Lando Norris egy különleges, Valentino Rossi által inspirált sisakfestéssel és lábbelivel versenyez majd a hétvégi Olasz Nagydíjon, a MotoGP kilencszeres bajnokának hazájában.

Norris sosem titkolta, hatalmas rajongója a Yamaha klasszisának, akit gyermekkora óta példaképének is tart. A fiatal versenyző nemrég testközelből figyelhette a Doktort (ott volt a MotoGP Brit Nagydíján, ahol Rossi boxába is ellátogathatott és néhány szót is váltott az olasszal), ezen a hétvégén pedig az ő színeit viseli majd a versenypályán.

Sisakját és versenycipőjét az Olasz Nagydíj alkalmával „öltöztette” sárgába és kékbe, és látta el a kilencszeres világbajnok „védjegyeivel”. Felkerült a nap és a hold szimbóluma (az olasz ezt hosszú évek óta használja), nevét és rajtszámát pedig Rossi stílusában és betűtípusával írta ki a sisakra.

Kép: Lando Norris/Twitter Kép: Lando Norris/Twitter

„Mindig is szerettem saját magam elkészíteni a versenyzői felszerelést” – kezdte a fiatal, aki az egyedi sisak tervezésekor ezúttal az F1 legismertebb dizájnerével, Jens Munserrel dolgozott. „Amikor gokartoztam különböző sisakjaim, ruháim és matricáim voltak, de most, az autóversenyzés magasabb szintjein azért sokkal limitáltabbak a lehetőségeim.”

„De azért most is előfordul, hogy különleges sisakot, vagy cipőt készítünk pár futamra. Egy ideje már egyeztettünk Valentinóval erről, mert mielőtt belevágtunk, azért szerettük volna az engedélyét kérni. Valahogy különlegesebbé és egyedibbé akartuk tenni a futamot, és itt a lehetőség, hogy tisztelegjek előtte. Az előtt a srác előtt, akire mindig felnéztem. A hősöm előtt. Szóval ezt most elsősorban neki ajánlom. Nem másról van szó” – magyarázta.

Norris F1-es debütálása előtt eljátszott a gondolattal, hogy Rossi ikonikus 46-os rajtszámát választja, végül azonban letett erről, hiszen nem akart „utánozós” lenni. A fiatal brit a négyest választott, ezzel valamint nevének kezdőbetűivel ugyanis jól lehet játszani (egy 4-es formázó LN logót hoztak létre F1-es szerepléséhez). Ez a négyes egyébként most úgy néz majd ki, mint a 46-osában található.

Kép: Lando Norris/Twitter Kép: Lando Norris/Twitter
Borítókép: Kép: McLaren/Twitter

További tartalmak