A spái haláleset után betegre aggódták magukat Norris szülei

Miközben a belga futam alatt maga is gondolt Anthoine Hubert-re, Lando Norrisnak a szüleit is nyugtatnia kellett, mivel a spái haláleset őket is megviselte lelkileg.

Lando Norris (Fotó: XPB)

Nehéz lelki teherrel volt kénytelen rajthoz állni a Belga Nagydíjon a Forma–1 mezőnye: ugyanazon a pályán kellett versenyezniük múlt vasárnap, amelyen kevesebb mint huszonnégy órával korábban a Forma–2-esek futamán történt baleset elvette Anthoine Hubert életét. A rajtrács legfiatalabb tagját, Lando Norrist különösen megviselték a történtek. Három évvel fiatalabb, mint az elhunyt francia társa volt, egy éve még maga is a Forma–2 mezőnyéhez tartozott, és elismerte, eszébe jutott, hogy ez a tragédia akár vele is bármikor megtörténhetett volna.


Monzában elárulta, még a versenyen is eszébe jutott a tragédia. „Az egész este és a reggel is nyomasztó volt számomra, és szerintem sokak számára. De szeretek versenyezni, biztos, hogy Anthoine is szeretett, és szerintem nem lett volna helyes nem versenyezni. Végig a fejemben járt, egész nap, még időnként vezetés közben is. Főleg a futam közepén, amikor kicsit magányos voltam, és csak mentem. Akkor volt időm gondolkodni, és újra előjött. Egész nap csalódott voltam, nem voltam olyan boldog és vidám, mint általában. Más volt. Nem minden zajlott ugyanúgy, talán kevesebb dolgot is csináltam, nem volt annyi bemelegítés, nem készültem annyit. Csak menni akartam vezetni” – mesélte.


Elmondása szerint Monzára már jobb lett a helyzet. Nem úgy a szüleinél. Ők Hubert balesetét látva aggódni kezdtek a következő napon máris autóba ülő fiukért. A McLaren versenyzőjének külön meg kellett nyugtatnia őket, hogy nem lesz veszélyben. Még ha ezt ő maga sem hitte el igazán... „Ezt kell ilyenkor mondani. Minden versenyző ezt akarja mondani, de azok után, ami a múlt hétvégén történt, bebizonyosodott, hogy még most is megtörténhet. Még mindig szeretném ezt mondani, de már nehezebben megy” – vallotta be.
Lando Norris (Fotó: XPB) Lando Norris (Fotó: XPB)


Üzletember édesapja, Adam Norris gyakran kíséri el őt a versenyekre. Elmondása szerint a spái baleset látványa egyszerűen beteggé tette őt. „Azt mondta, rosszul van, ki kell mennie a vécére, mert kicsit beteg. Még egy normál versenyen sem tudja nézni a tévét, sem a fedélzeti kamerámat a rajtnál. El kell mennie valahová, elbújnia, mert egyszerűen nem akarja látni. Szóval amikor rosszabb helyzet állt elő, azt már el sem tudta viselni. Anyukámmal ugyanez volt. Ő nem gyakran jár a pályákra, de így is mindig aggódik. De nem olyan szinten, mint az, aki mindig jelen van, és tudja, mi zajlik, milyen tempóval megyünk. Szóval a történtek rám, apámra és anyámra is hatással voltak.”


Norris számára sem volt könnyű továbblépni, ám nem érezte úgy, hogy a történtek feldolgozásához segítségre lenne szüksége. „Ez egy elég személyes dolog, nem olyasmi, amit mindenkinek el akarnék magyarázni. Próbálom elérni, hogy ne hasson rám negatívan, és próbálok továbbra is Anthoine-ért versenyezni.”