Musorujsag
Élő Eredmények

Az amerikai futam után dönt a Red Bull

Az amerikai futam után dönt a Red Bull

GMM
A Red Bull a november elején rendezendő Amerikai Nagydíj után dönt arról, ki lesz Max Verstappen csapattársa a 2020-as szezonban – jelentette ki a bikások tanácsadója, Helmut Marko, aki a Sebastian Vettellel kapcsolatos pletykákról is beszélt.

Miután a Mercedes bejelentette Valtteri Bottas szerződéshosszabbítását, a Renault pedig hírt adott Esteban Ocon leigazolásról, a Red Bull került a pilótakeringő középpontjába, a bikásoknak ugyanis jelenleg csak egy szerződtetett pilótájuk van 2020-ra. A másik üléssel pedig számos versenyzőt szóba hoztak már – a Red Bull kötelékén kívülről is.

Alexander Albon mellett (kinek megtartása jó szereplés esetén kézenfekvő lenne) Dannyil Kvjat és Nico Hülkenberg neve merül fel legtöbbször. Az orosz idei jó teljesítményét látva nem meglepő, hogy ott van a jelöltek között, a stabilan teljesítő német pedig tapasztalata miatt is jó választás lehet.

Helmut Marko (Fotó: XPB) Helmut Marko (Fotó: XPB)

A vadabb pletykák már Vettelt is megemlítik a csapat kapcsán, aki a ferraris kitérő után igazolhat vissza nevelőcsapatához. A bikások tanácsadóját 2020 kapcsán róla is faggatták. „Fogalmam sincs, mi a helyzet Sebastian szerződésével. Nem tudom, hogyan áll. Csodálatos közös éveink voltak, de most van négy versenyzőnk, Vettel pedig nem releváns számunkra” – nyilatkozta.

„Albon hamar beilleszkedett a csapatba. Azonnal jó benyomást keltett a belgiumi debütálásával. Rögtön jól teljesített, az első pillanattól fogva” – dicsérte a thai újoncot Marko, később azonban elhintette, a felállás még változhat 2020-ban.

A szakember azt is elmondta, mikor hoznak döntést a jövő évi pilótapárosról. „November elején, az Amerikai Nagydíj után döntünk majd arról, ki hol fog versenyezni” – jelentette ki tömören Marko, kinek ezúttal is komoly beleszólása lesz abba, milyen felállással vág majd neki az új szezonnak a bikások két csapata (a Red Bull és a Toro Rosso).

Alexander Albon (Fotó: XPB) Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak