×

Olasz Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

A Ferrari számára kilenc év után újra hazai győzelmet szerző Charles Leclerct méltatta a nemzetközi sajtó a Forma-1-es Olasz Nagydíj másnapján. Nézzük, mit írtak a nagyvilágban a vasárnapi futam kapcsán!

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

Nagy-Britannia


The Telegraph: „A mindössze 21 éves Leclerc visszaverte a Mercedes támadását, és a legfiatalabb Ferrari-pilóta lett, aki az otthoni pályán győzni tudott. Ezzel az olasz istálló kilencéves pechsorozatát szakította meg. Leclerc vasárnap Alberto Ascari, John Surtees, Michael Schumacher és Fernando Alonso nyomdokába lépett, és a tizenegyedik Ferrari-pilóta, aki ezen a pályán győzött – ráadásul első próbálkozásra. A tifosóknak új hőse van.”


The Guardian: „Leclerc monzai sikerével fellelkesítette az F1-es közönséget. Az első győzelem a Forma-1-ben kitörölhetetlenül beleég a pilóta emlékezetébe. Leclerc számára ez volt a második siker, de ez is elkíséri élete végéig. Az öröm rá volt írva a 21 éves versenyző fiatal arcára, amint a dobogón állt, előtte pedig vörös tengert alkottak a szurkolók. A tifosi színekkel, lármásan és némi megkönnyebbüléssel ünnepelt.”
Charles Leclerc és Valtteri Bottas (Fotó: XPB) Charles Leclerc és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)


The Times: „Amikor Charles Leclerc először ellátogatott a Ferrari-gyárba Maranellóban, nem akarták beengedni. Akkor még nem sejtették, hogy az a gyerek egyszer beírja magát a történelemkönyvükbe. Tegnap ugyanis a ma már 21 éves Leclerc szerezte meg Monzában a Ferrari régóta várt győzelmét. Fernando Alonso 2010-es sikere óta a tifosi nem látta a saját emberét a dobogó tetejére állni. A győzelmet még édesebbé teszi, hogy éppen a Ferrari alapításának 90. évfordulóján született. Leclerc számára is különleges ez a futamgyőzelem. Ugyan már a második volt pályafutása során, de az első, amit igazán kiélvezhetett, a múlt héten ugyanis kevesebb mint 24 órával az után diadalmaskodott Belgiumban, hogy barátja, Anthoine Hubert halálos balesetet szenvedett.”


Ausztria


Kronen-Zeitung: „Ferrari-parti!”
Fotó: Ferrari Fotó: Ferrari
Die Presse: „Leclerc teljes gázt adott, és meghódította a Tifosi szívét. Monzai győzelmével egy olyan sikeres fejezetet írt a Ferrari történetébe, amely Sebastian Vettelnek soha nem jött össze. A monacói idénybeli két futamgyőzelmével a vörösök új első számú pilótája.”


Olaszország


Corriere dello Sport: „Leclerc lángra gyújtotta Monzát egy Ferrari-győzelemmel! A Ferrari 2010 óta nem nyert Monzában, akkor Fernando Alonso diadalmaskodott. Sebastian Vettel számára ugyanakkor ez a verseny a felejthető kategória volt.”

La Repubblica: „Kilenc év után ismét Ferrari-siker Monzában. Huszonegy évesen Leclerc a legfiatalabb győztes a maranellóiak történetében, és megismételte egy héttel ezelőtti sikerét.”
Charles Leclerc és Sebastian Vettel (Fotó: MTI/EPA) Charles Leclerc és Sebastian Vettel (Fotó: MTI/EPA)


Spanyolország


Marca: „Leclerc nagyszerű monzai győzelmével nyugdíjba küldte Vettelt. Egymás után másodszor nyert, ráadásul most Monzában, ahol 2010 óta vártak egy újabb sikerre. Egy tollvonással véget vetett a Ferrari sikertelenségének, egyben megelőzte Vettelt az összetettben. A német újabb szerencsétlen napon van túl ikszedik hibája után.”


Mundo Deportivo: „Gigantikus Leclerc-győzelem a Mercedes ellen Monzában. Ha valakinek még kétségei vannak afelől, hogy a monacói képes világbajnokságot nyerni, és hogy jelenleg ő a Ferrari jobbik pilótája, az nézze meg még egyszer az Olasz Nagydíjat. Azután már nem lesz miről beszélni. Látványos. Hihetetlen.”
Valtteri Bottas, Charles Leclerc, Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Valtteri Bottas, Charles Leclerc, Lewis Hamilton (Fotó: XPB)