Hamilton: Én kaptam a legtöbb pfujolást Monza történetében

Lewis Hamilton úgy érzi, versenyző nem kapott még akkora ellenszenvet a monzai közönségtől, amiben neki van része évről évre. Üzent is az őt újra kifütyülőknek.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Az alaphelyzet teljesen más volt, mint egy évvel ezelőtt. Akkor Lewis Hamiltonnak még sikerült levadásznia a sokáig élen álló Ferrarit, és a monzai közönségnek azt kellett végignéznie, ahogyan a Mercedes címvédője ismét elhappolja a győzelmet a kedvenc csapatuk elől. Ezúttal a vadászat nem volt sikeres, Charles Leclerc 2010 óta először szerzett győzelmet a Ferrarinak Monzában, miközben Hamilton csak a harmadik helyen ért célba.


A tifosi reakciója ennek ellenére hasonló volt: pfujolással és füttykoncerttel „üdvözölték” az ellenlábas ötszörös világbajnokot.


A brit a futam után a tévéstáboknak nyilatkozva meg is jegyezte, nem tud olyan dobogós ceremóniát, ami kellemetlenebb neki a monzainál. „Ennek nincs köze ahhoz, hogy most legyőztek. Számomra ez a legrosszabb dobogó. Minden versenyző közül, akik a futam történetében valaha rajthoz álltak itt, engem fütyülnek ki a legjobban. És ez nem túl szép” – kritizálta a monzai közönséget.
Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)


Bár a hétvége elején még azt nyilatkozta, reméli is, hogy pfujolni fognak, mert az ilyesmi csak feltüzeli, még jobbá teszi őt, miután megkapta, amit „kért”, érezhetően nem esett jól neki a fogadtatás. A közösségi oldalán ennek ellenére már higgadtabb hangnemben, inkább csak a sorok között kritizálva írt a történtekről. „Olaszország! Hű, az energiáidat most az egész világ hallotta, és ezért tisztellek annyira. Az a szenvedély, amit mutattál, egészen különleges. A pfujolás már nem annyira kellemes, de rendben van, el tudom viselni. Remélem, hogy idővel változni fognak a dolgok, és nem látunk több pfujolást ebben a csodálatos országban. Nem számít, én mindnyájatoknak pozitív és csupa jó dolgokat kívánok az életetekben!” – fogalmazott.


Ugyanitt saját szurkolóinak is köszönetet mondott, akik be mertek merészkedni az oroszlán barlangjába. „Nem tudom kifejezni, mennyire hálás vagyok azoknak, akik támogattak engem itt! Ott álltak a tömegben, mely tele volt gyűlölettel. Tisztelgek előttetek, felismerlek benneteket, mindnyájatokat láttam! Szívből köszönöm” – mondott hálát.