Hamilton és Verstappen szurkálódása után hangnemet vált Rosberg

Azt követően, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton is keményen belekötött, Nico Rosberg magába szállt, és ígéretet tett arra, hogy a jövőben nem bírálja olyan könnyelműen volt kollégáit.

Nico Rosberg (Fotó: XPB)

A monzai hétvége komikus vezérszálát a Nico Rosberg kijelentése körül támadt (gerjesztett?) vita jelentette. A 2016-os világbajnok még a spái első kanyaros balesete kapcsán merészelte kritizálni Max Verstappent, aki szerinte abban a pillanatban régi, türelmetlen önmagát idézve vállalt túl nagy kockázatot. E véleményét aztán a holland elé lökték a monzai hétvége kezdetén, és a Red Bull versenyzője a tőle megszokott módon reagált: visszatámadott.


Miközben Verstappen azt fejtegette, Rosberg mennyire hiteltelen volt már versenyzőként is, és hogy csak a figyelmet meg a pénzt keresi a Youtube-csatornáján működtetett videoblogjával, a párbeszédbe belépett a német régi „cimborája”, Lewis Hamilton is, aki egyfelől jókat nevetett Verstappen beszólásain, másfelől bőszen helyeselt. A brit is megjegyezte, Rosberg a visszavonulása után nyilvánvalóan hasztalannak érzi magát, és zavarja, hogy nem jut neki az őket övező figyelemből.


Két korábbi ellenfelének sajtó által felkapott véleménye Rosberget sem hagyta hidegen. A brit Sky Sports szombati élő adásában a téma kapcsán ugyan még finoman tréfálkozott, és megjegyezte, Verstappent annyira nem érdekli az ő blogja, hogy még fel is iratkozott rá, később viszont elismerte, nem esett jól neki, hogy a holland „az új Villeneuve-nek” titulálta őt. „Villeneuve mindig azzal kerül a hírekbe, hogy minden egyes hétvégén kritizál versenyzőket, méghozzá elég keményen, nem túl szép stílusban. Nem feltétlenül hízelgő Verstappen részéről, hogy az új Villeneuve-nek nevezett” – mondta.
Max Verstappen és Nico Rosberg (Fotó: XPB) Max Verstappen és Nico Rosberg (Fotó: XPB)


Később egy videót is közzétett, melyben igyekezett tisztázni, versenyzőként őt is mindig zavarta, amikor visszavonult versenyzők negatív véleményével szembesítették őt, ezért megérti Verstappen és Hamilton háborgását. Egyúttal közölte: miután elgondolkodott a történteken, belátja, hogy érdemes lesz hangnemet váltania. „Amikor versenyeztem, a legjobban azt utáltam, amikor újságírók szembesítettek véleményekkel, amiket korábbi versenyzők mondtak rólam kritikaként. Az én esetemben ez leginkább David Coulthardtól érkezett. Komolyan borzalmas volt. Most az a helyzet, hogy az újságírók az én véleményemet használják, a negatív megnyilvánulásaimat Lewisról, Maxról, bárkiről.”


„Lewis írt rólam az Instagram-sztorikban, és Max is hírverést csapott azzal, hogy visszaszúrt. El lehet képzelni, eléggé zavart, hogy az újságírók kérdezgetnek arról, miket mondtam. És vélhetően Lewist is zavarta, ha írt rólam. Szeretek bepillantást engedni a dolgok mögé, de tisztelem is nagyon a versenyzőket. És mivel én is utáltam, hogy korábbi versenyzők kritizáltak engem, ezért változtatnom kell. Nem szeretném, hogy a volt kollégáim, akiket nagyon tisztelek, a negatív kommentjeimmel foglalkozzanak. Egy kicsit hangnemet fogok váltani mostantól. De ettől még továbbra is betekintést nyújtok a háttérbe, és kíváncsian várom, mit szóltok hozzá” – mondta követőinek (köztük Max Verstapennek…) Rosberg.