Így választottak gumikat Szingapúrra az F1-es csapatok

Ismertették a csapatok és versenyzők szingapúri gumikiosztását.


Az Olasz Nagydíjjal véget ért az F1 hagyományos európai szezonja, két hét múlva már Ázsia felé veszi az irányt a mezőny. A szeptember 10-én rendezett Szingapúri Nagydíjra a Pirelli a legpuhább gumikkal szerelkezett föl. A fehér jelölésű kemény guminak ezúttal a 3-as verzióját jelölte ki, a sárga jelölésű közepes típus a 4-es számú összetételük lesz, míg a piros oldalfalú lágynak az 5-ös keveréket nevezhetjük majd.


A három élcsapat közül ezúttal a Red Bull volt a leghatározottabb a lágy gumikkal: Max Verstappen és Alexander Albon is tíz-tíz garnitúrát kap a hétvégére, ami mellé két kemény és mindössze egyetlen közepes keverék fog társulni. A Ferrari inkább a legkeményebb abroncsból kért egy szettet, mellette három közepes és kilenc lágy gumija lesz, míg a Mercedesnél két kemény, három közepes és nyolc lágy lett a kiosztás.


A kemény gumiból ezúttal sem kért senki 2-nél több garnitúrát, a lágyakból pedig a Williams rendelte a legkevesebbet, csak 7-et. Ez persze onnan nézve érthető, hogy egész évben a Q1 jelenti számukra a végállomást az időmérő edzéseken, így eleve nincs is szükségük sok lágy gumira.


A Szingapúri Nagydíj gumikiosztása:
Szingapúri Nagydíj, 2019 - gumikiosztás (Grafika: Pirelli) Grafika: Pirelli