Norris: Nem aggódunk a Renault miatt

A McLaren újonca, Lando Norris nem aggódik a Renault jó olaszországi teljesítményét látva, és nem fél attól, hogy a folytatásban nem tudják maguk mögött tartani a franciákat a konstruktőri bajnokságban.

Lando Norris (Fotó: XPB)

A Monzában szerzett negyedik és ötödik helyezéssel a Renault 18 pontosra csökkentette lemaradását a középmezőny különversenyét eddig magabiztosan vezető McLarennel szemben, ezzel pedig nyíltabbá tette a nagy hármas mögötti legjobb pozícióért zajló versenyfutást. Ehhez egyébként egy McLaren-hibára is szükség volt, Carlos Sainz ugyanis egy elrontott kerékcsere miatt esett ki.


A britek egy héttel korábban is fontos pontoktól estek el, amikor Lando Norris a Belga Nagydíj utolsó körében, egy műszaki hiba miatt esett ki az ötödik helyről. A nyári szünet vége óta tehát nem igazán akarnak összejönni az istálló dolgai.


Norris ennek ellenére nem tart attól, hogy a Renault hirtelen utoléri, és le is előzi őket, elvéve tőlük a negyedik helyet, és az azért járó plusz pénzdíjat. „Nem aggódom túlságosan” – felelte, amikor arról kérdezték, megrémisztette-e a franciák jó szereplése. „Ezzel azt akarom mondani, ez a pálya sokkal jobban feküdt nekik, mint – remélhetőleg – Szingapúr fog” – tette hozzá.
Lando Norris (Fotó: XPB) Lando Norris (Fotó: XPB)


„Mindig gyorsak voltak! Egy-két hétvége volt csak mindössze, ahol nem látszottak túlságosan erősnek összességében, most viszont nagyon-nagyon sok pontot szereztek, nekünk pedig meg kell győződnünk róla, hogy visszavághatunk” – magyarázta.


A fiatal pilóta (aki végül 10. lett Monzában, egy pontot tehát mentett csapatának) futam után elárulta, akkor még nem tudta, egészen pontosan mi történt a csapattárssal, és milyen pozíciót bukott el, azt viszont az egész csapat nevében megígérte, hogy Szingapúrban megpróbálnak erősebben teljesíteni, és visszavágni az ellenfélnek.
Lando Norris  (Fotó: XPB) Lando Norris (Fotó: XPB)