Musorujsag
Élő Eredmények

A Haas nagy dilemmája: Grosjean vagy Hülkenberg?

A Haas nagy dilemmája: Grosjean vagy Hülkenberg?

Autosport
Nagy dilemmában vannak a Haas-istálló vezetői, akik egyelőre nem tudtak döntést hozni arról, megtartsák-e a 2016 óta velük versenyző Romain Grosjeant, vagy lecsapjanak a Renault-tól menesztett Nico Hülkenbergre.

A csapatvezető, Günther Steiner már korábban egyértelművé tette, három pilóta közül választanak csapattársat Kevin Magnussennek. Grosjean és Hülkenberg mellett akkor Esteban Ocont nevezte meg, de mivel a fiatal franciát már szerződtette a Renault (emiatt kell távoznia Hülkenbergnek), értelemszerűen csak két név maradt a kalapban.

A döntést eredetileg szeptemberre ígérték, ám könnyen előfordulhat, hogy elhúzódik a folyamat, hiszen a csapatfőnök és a tulajdonos, Gene Haas is „küszködik” a döntéshozatallal – árulta el legutóbbi az általában őszintén nyilatkozó Steiner.

„Ha ez egy könnyűdöntés lenne, olyan, amivel kapcsolatban hamar egyezségre lehet jutni, akkor azonnal egyetértenénk” – kezdte. „Viszont nem vagyunk biztosak abban, mi lenne a legjobb. Én sem, és ő sem. Mindig ő (Haas) mondja meg, mit tegyünk, hiszen ő pénzeli a csapatot, ezért ez az ő kiváltsága. Mindig értékeli a véleményem, és általában csak azt szoktuk megvitatni, melyik lenne a legjobb döntés a csapat számára. Nem számunkra, hanem a csapat számára.”

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

„Nem rossz az, amivel most rendelkezünk, de vajon jobbá tehetjük a helyzetet? Mennyire nagy a kockázata annak, hogy javítani akarunk, de nem a helyes irányba indulunk? Elég sokat rugózunk ezen, de egy ponton megfelelő következtetéseket kell majd levonnunk” – magyarázta.

Kiemelte, Grosjean sorsáról nem a következő futamokon nyújtott teljesítménye alapján döntenek majd, hiszen már jól tudják, mire képes. „Ezt ki szeretném emelni! Persze jó eredményt kell elérnie, és tudja, mi segít minket, és mi nem. Sokkal inkább arról van szó, hová akarunk jutni a csapattal a jövőben. Nagyon jól ismerjük Romaint. Tudjuk, hogy ha van egy rossz hétvégéje, az nem jelenti azt, hogy a következő nem lesz fantasztikus. Nagyra becsüljük a tapasztalatát, de mint mondtam a legfontosabb most az, hogy tudjuk, merre akarunk eljutni a csapattal” – fogalmazott.

Végül elmondta, sietni nem fognak, hiszen valószínűleg mindkét pilóta hosszú ideig elérhető lesz számukra. „Nem estünk kétségbe. A pilótapiac most nem igazán mozog, nincs olyan sok kérdés. Nagyon nehéz eldönteni, mit tegyünk, ezért ez most egy kicsit tovább tart. Nem arról van szó, hogy az egyik jó, a másik nem. Romaint nagyon jól ismerjük, és látjuk, mit tett lesz az asztalra Hülkenberg. A kérdés az, mi illik jobban a csapatunkhoz” – mondta.

Motor Racing - Formula One World Championship - German Grand Prix - Practice Day - Hockenheim, Germany

Borítókép: Günther Steiner (Fotó: XPB)

További tartalmak