Musorujsag
Élő Eredmények

Bírta a nyomást! Főnöke Giovinazzit dicsérte

Bírta a nyomást! Főnöke Giovinazzit dicsérte

Motorsport
Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur dicsérettel illette az istálló olasz újoncát, Antonio Giovinazzit múlt heti teljesítménye és helytállása miatt, hazai versenyén ugyanis egy nagyobb „pofon” után állt föl, és szállította eddigi legjobbját.

Giovinazzi már Belgiumban túlszárnyalhatta volna addigi F1-es csúcsát, hiszen magabiztosan haladt a nyolcadik helyezés megszerzése felé, az utolsó előtti körben azonban hibázott, és versenye a gumifalban ért véget. Ezzel értelemszerűen nemcsak ő, hanem az alakulat is értékes pontokat veszített, azon a futamon ráadásul pont benne volt minden bizodalmuk…

A márkatárs, Kimi Räikkönen ugyanis már az első körben elveszítette esélyeit a Max Verstappennel történt ütközés miatt. Monzában aztán ismét úgy alakult, hogy Giovinazzin múlt az Alfa pontszerzése, Räikkönen ugyanis egy büntetés miatt hamar a sor végére került.

A fiatal olasz ezúttal sokkal jobban bírta a nyomást! Nem hibázott, és behozta autóját a kilencedik helyen. Főnöke szerint külön dicséretes, hogy egy héttel a nagy esély elpuskázása után azonnal vissza tudott vágni. „Nagyon fontos volt, hogy pontokat szerzett, a jó időmérő után pedig sikerült jó versenyt futnia” – kezdte a francia szakember.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB) Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

„Persze a Spában elveszített pontokat már semmi sem hozza vissza, de legalább Szingapúrnak jó formában vág neki. Pszichológiai szempontból sosem könnyű kezelni ezt a helyzetet, de őszintén hiszem, hogy remekül teljesített az időmérőn, végig ott volt az edzéseken és a futamon is jó volt. Voltak technikai hibái idén, és megértem az érzéseit. Spa után nehéz helyzetben volt, de most már túllépett ezen. Már Szingapúrra kell gondolni” – magyarázta.

„Nagyon jól reagált, pedig sosem könnyű ebben a helyzetben cselekedni. Viszont most megmutatta, hogy ezt is elbírja. Tudtuk, hogy Spa és Monza nehéz lesz majd a csapatunk számára, de most már csak a folytatásra összpontosítunk” – zárta gondolatát.

Azt maga Giovinazzi is elismerte, hogy Spa után plusz nyomás volt a vállán. „Nehéz volt, de a csapat mindenben maximálisan támogatott. Mindenki kedves volt velem. Ez sokkal simábbá tette a hétvégét és végül jó eredményt szereztünk. Mindig volt rajtam nyomás, a kisebb kategóriákban is, hogy vajon lesz-e elég támogatóm, szóval a helyzet azért nem új számomra” – magyarázta, majd jövője kapcsán megjegyezte. „Nem tudom, mi lesz, de ha elég gyors vagyok, és ott vagyok Kimi szintjén, akkor nem hiszem, hogy bárki elveheti a helyemet.”

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB) Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)
Borítókép: Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

További tartalmak