McLaren: Össze kell szednünk magunkat

A csapatvezető, Andreas Seidl egyértelművé tette, a McLarennek össze kell szednie magát a kiábrándító belga és olasz verseny után, melyek hatására a Renault fölzárkózott rájuk a pontversenyben.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

A nyári szünet előtt szinte mindenki biztosra vette, a McLaren szerzi meg a negyedik helyet a gyártók bajnokságán, a briteknek ugyanis tetemes előnyük volt üldözőikkel szemben, a belga és az olasz hétvége azonban rögtön bonyolított helyzetükön: monzai szereplésének köszönhetően a Renault 18 pontosra csökkentette lemaradását.


Ehhez persze szükség volt a McLaren két botlására is: Spában Lando Norris az utolsó körben esett ki az ötödik helyről, Olaszországban pedig Carlos Sainz veszített el egy biztosnak tűnő hatodik helyet egy elrontott kerékcserének köszönhetően.


A csapat számára tehát meglehetősen rosszul indult a második félév. Főnökük ennek kapcsán egyértelművé tette, most nyomniuk kell egy újraindítást, és helyre kell rakniuk néhány dolgot, de továbbra is hisz abban, a franciák előtt maradhatnak. „Most nagyon fontos, hogy a csapat túltegye magát ezeken, újrainduljon, elemezze a történteket, főleg a kerékcsere során történteket, és még több erőt, energiát vigyen a pályára, hogy olyan versenyképes legyen, mint volt” – kezdte.
Andreas Seidl (Fotó: XPB) Andreas Seidl (Fotó: XPB)


Kiemelte, a boxutcai teljesítménnyel nincsenek komoly bajok, hiszen eddig az esetig teljesen rendben volt egész évben. „Részletesen elemezzük, mi történt. Eléggé kaotikus volt a jobb első keréknek a cseréje, ami azt eredményezte, hogy nem tudtuk megfelelően rögzíteni azt. Akkor jöttünk rá, mikor az autó már elindult. Sajnos, ezek a dolgok megesnek a versenyzésben” – mondta.


„Mégis, a tavalyi évhez képest szerintem sikerült nagy előrelépést tenni a boxban. Csapatként remekül működtünk, nagyon jól taktikáztunk több futamon is, melyeken fontos pontokat szereztünk azáltal, hogy jobb taktikát alkalmaztunk a boxban, mint az ellenfelek. Persze nagyon fontos, hogy részletesen kielemezzük, mi történt, újrainduljunk, és a pihenő után Szingapúrban olyan formában térjünk vissza, mint amilyenben voltunk” – folytatta.


Ami a folytatást illet, Seidl bizakodó, nemcsak a csapat, hanem a Renault új motorja miatt is, ami remekül vizsgázott Monzában. „Mindenki azt fogja használni, és jól működött. A teljesítmény és a megbízhatóság szempontjából is előrelépés volt. Nem hiszem, hogy bármi visszafogna minket, csak magunkra és a teljesítményünkre kell figyelni. A szünet előtt jók voltunk, de ez a két futam most csalódást okozott. De ilyen a sport, ez is hozzátartozik. Fejlődnünk kell, csapatként is. Most fontos, hogy összeszedjük magunkat, és újrainduljunk Szingapúr előtt” – zárta gondolatát.
Lando Norris (Fotó: XPB) Lando Norris (Fotó: XPB)