×

A Haas nem profitál Costa dallarás munkájából

Bár a csapattal együttműködő Dallara lesz a Mercedestől távozó Aldo Costa következő állomása, a Haas nem profitál majd a tapasztalt és elismert szakember munkájából – árulta el az amerikai alakulatot irányító Günther Steiner.

Aldo Costa (Fotó: XPB)

A Mercedes Monzában jelentette be, hogy a munkájukat az utóbbi időben műszaki tanácsadóként segítő Aldo Costa távozik tőlük és a Dallaránál folytatja pályafutását. A rutinos szakember elmondta, nehéz szívvel hozott döntést erről a váltásról, ám családja közelsége miatt végül úgy határozott, inkább az olasz cégnél vállal munkát.


Ami feladatait illeti, az eddigi tájékoztatás szerint a Dallara műszaki irányításáért lesz felelős, tehát érdekelt lehet az összes futó projektben. Mivel a Haas karosszériáját az olaszok építik, egyből fölmerült, a csapat profitálhat a tapasztalt szakember érkezéséből.
Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)


Steiner azonban cáfolta, hogy Costa munkájának hatása lesz a Forma–1-es csapat életére. Ő tehát nem hiszi, hogy a Haas közvetlenül profitálni fog a címvédő világbajnoktól érkező (de korábban egy másik nagycsapatnál, a Ferrarinál is dolgozó) szakember munkájából. „Ha elérhető lenne számunkra, akkor szerintem már szóltak volna erről” – kezdte a csapatvezető.


„Úgy gondolom, a Mercedes nem engedte volna el, ha egy másik csapatnak kezdett volna dolgozni” – tette hozzá Steiner, gondolatmenete pedig kikezdhetetlen, az F1-es csapatok ugyanis csak nagyon hosszú „kertészeti szabadságok” után engedik egymáshoz neves technikai vezetőiket.


„Nem tudom elképzelni, hogy a folytatásban ő fogja majd fejleszteni a Forma–1-es autókat” – ismerte el őszintén Steiner. „Aldót én egy rendkívül korrekt emberként ismertem meg. Nem hiszem, hogy ezt tenné, mi pedig nem fogjuk arra kérni, hogy ezt tegye” – zárta gondolatát a csapatvezető utalva arra, hogy a mérnök „sunyiban” besegítene az F1-es autó tervezésébe.
Günther Steiner (Fotó: XPB) Günther Steiner (Fotó: XPB)