Musorujsag
Élő Eredmények

Az egész Ferrari Leclerc-t ünnepelte, Vettel telefonon jelentkezett

Az egész Ferrari Leclerc-t ünnepelte, Vettel telefonon jelentkezett

Ferrari
Kilenc évig várt a hazai győzelemre a Ferrari, most megadta a módját a megünneplésének. Az egész vörös sereg összegyűlt Maranellóban, Sebastian Vettel csak telefonon jelentkezett.

Nagy tömeg sereglett össze szerdán a Ferrari gyárában: délután négy órakor Mattia Binotto csapatfőnök kíséretében megérkezett Charles Leclerc, aki az elmúlt két hétben két futamgyőzelmet aratott a Scuderiával. E sikereket és a monacóit ünnepelte meg az egész gyár. A tömegből csak egyvalaki hiányzott: a nehéz időszakot élő Sebastian Vettel, aki telefonos kapcsolat révén csatlakozott a csapathoz.

Elsőként Binotto kért szót, aki kihangsúlyozta: „Belgiumban és Olaszországban az egész csapat egységes munkája miatt nyertünk. A kis leszorítóerős csomagunk hozta a várt eredményeket. A motorunk jól teljesített Belgiumban, aztán bevetettük a hármas verziót Olaszországban, és az is elég jó volt ahhoz, hogy védekezzünk a DRS-t használó ellenfelekkel szemben. Az aerodinamika, a motor mellett a stratégiák és a kerékcserék és tökéletesek voltak, és ezeknek együttesen hála, a Ferrari végre megszerezte az első győzelmeit a szezonban azok után, hogy a siker a korábbi versenyeken már párszor kicsúszott a kezeink közül. Spában Sebastian is meghatározó szerepet játszott, hiszen segített elérni a céljainkat” – emelte ki a csapatfőnök.

Vettel telefonon keresztül gratulált csapattársainak, és megköszönte azt is, hogy a monzai nehézségei után annyian biztatták őt.

Leclerc eközben személyesen állt az egybegyűltek elé. „Ez nyolc felejthetetlen nap volt számomra. Hihetetlen, hogy kétszer is nyertem a második Forma–1-es évemben, és ez főként nektek köszönhető, különösen azok után, hogy a szezon első fele messze nem úgy alakult, ahogyan vártuk. A monzai hét fantasztikus volt, Seb és én is fel voltunk villanyozva az emberek támogatásától, és felszabadító volt, amikor átszeltem a célvonalat. Mindnyájatoknak köszönöm!” – mondta a kétszeres futamgyőztes.

A csapat beszámolója szerint Leclerc ezt követően még kiosztott pár száz autogramot a dolgozónak, valamint megállás nélkül fényképezkedett velük.

Nem is kérdés, sikerével ténylegesen igazi otthonává tette Maranellót.

Borítókép: Ilyen fogadtatásban részesült Charles Leclerc Maranellóban (Fotó: Ferrari)

További tartalmak