Musorujsag
Élő Eredmények

Tost szerint Albont már nem kapják vissza

Tost szerint Albont már nem kapják vissza

F1i
A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost úgy érzi, Alexander Albon már nem tér vissza hozzájuk, hiszen a Red Bull 2020-ra is megtartja a fiatal versenyzőt. Ami a váltást illeti, sajnálja, hogy a thai már nem náluk teljesít, ugyanakkor örül, hogy működik a bikások utánpótlásprogramja.

Az addig mindössze tizenkét F1-es futamon induló Albont a nyári szünetben léptették elő, miután Pierre Gasly nem tudott megfelelni a Red Bull elvárásainak. A fiatal versenyző első körben 2019 végéig kapott szerződést, jövője tehát kérdéses, abban az esetben viszont biztosan maradhat, ha meggyőzi főnökeit, akik novemberben döntenek majd a 2020-as felállásról.

Ha másra esik a választásuk, az előző évek taktikáját elnézve nem kizárt, hogy Albon a kötelékükben marad, de visszakerül a Toro Rossóhoz. A csapatot vezető Franz Tost viszont gondolatban már elengedte a thai versenyzőt, mert úgy érzi, a Red Bull megtartja őt a következő szezonra.

Franz Tost és Alexander Albon (Fotó: XPB) Franz Tost és Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Sajnos szerintem őt már elveszítettük, de persze az F1-ben sosem tudhatod, mit hoz a jövő” – nyilatkozta az osztrák. „Persze akkor panaszkodnék csak, ha a Red Bull kívülről hozna versenyzőt. Akkor problémáink lennének. Addig, amíg belülről visznek fel pilótát, addig rendben vagyunk. És ennek nagyon örülök. Jól érzem magam, amikor egy versenyzőt előléptetnek, és nyer a Red Bullnál. Az a legjobb. Akkor tudjuk, hogy elvégeztünk a feladatunkat” – magyarázta.

A Red Bull tanácsadójának, Helmut Markónak a „kegyetlen” hozzáállása (az, hogy nem félnek gyorsan elbocsátani, vagy lefokozni őket) sok fiatal versenyző pályafutását vetette már vissza, Tost pedig ezzel kapcsolatban igyekezett kiemelni, a bikások nemcsak a gyorsaság alapján döntenek, ahhoz ugyanis, hogy valaki beférkőzzön a kegyeikbe, más készségeket is meg kell villantania.

„Amikor a fiatal versenyzők megérkeznek a Toro Rossóhoz, mindig azt mondom nekik, hogy a motorsportos életük csak most kezdődik igazán” – fogalmazott. „Itt már tényleg mindenre oda kell figyelniük és maximális koncentrációra van szükségünk tőlük. Itt száz százalékosan a Forma–1-ért kell élniük. Néhány megértik ezt, néhányan pedig nem. És ha nem értik meg ezt, akkor kikerülnek. Ez igazából ennyire egyszerű” – zárta gondolatát.

Alexander Albon (Fotó: XPB) Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak