×

Wehrlein is kopogtatott a Haas ajtaján

A Mercedes korábbi pártfogoltja, Pascal Wehrlein is fölkereste a Haas csapatvezetőjét, Günther Steinert a 2020-as versenyzési lehetőség kapcsán, tapasztalatlansága és kétéves távolléte az F1-től azonban ellene szólt.

Motor Racing - Formula One World Championship - German Grand Prix - Qualifying Day - Hockenheim, Germany Pascal Wehrlein (Fotó: XPB)

Wehrlein 2016-ban a Manornál, az azt követő évadban pedig a Saubernél versenyzett, majd miután nem maradt számára hely a királykategória rajtrácsán előbb visszatért a DTM-be, az idei évet pedig a Forma–E-ben töltötte. Noha a Mercedes elengedte a kezét, az F1-től sem szakadt el, hiszen a vörösökkel kötött szerződés értelmében a Ferrari szimulátoros fejlesztőversenyzőjeként dolgozik.


Persze fő célja a mezőnybe való visszatérés volna, ennek érdekében pedig fölkereste a Haas csapatvezetőjét is, hogy arról érdeklődjön, lenne-e hely számára az istállónál 2020-ra. Az amerikaiak azonban tapasztalt F1-es pilótát keresnek, így neve nem került fel a listára…


„Már két éve kikerült az F1-ből” – magyarázta a Starting Gridnek. „Néhány futammal ezelőtt ott volt a helyszínen, odajött hozzám és megkérdezte, lenne-e lehetősége. Azt mondtam, sajnos nem. Azért, mert két évig nem volt itt a mezőnyben. Olyasvalakit akarunk, aki tapasztalt, és jó ideje itt van már a Forma–1-ben” – hangsúlyozta.
Günther Steiner (Fotó: XPB) Günther Steiner (Fotó: XPB)Egyértelmű tehát, hogy a csapat – ahogyan azt több lap is megszellőztette már, és a vezetőség is utalt rá – csak Romain Grosjean és Nico Hülkenberg között vacillál. Steiner már elmondta, nehéz döntés előtt állnak, most viszont arról beszélt, az ügy végére akár Szingapúr előtt is pont kerülhet.


„Nico és Romain között döntünk. Még nem értünk a folyamat végére, de hamarosan eldőlhet. Romain nagyon jól teljesít, amikor jó napja van, de néha vannak napjai, melyeken nem annyira jó. Ez a gond vele” – magyarázta a csapatvezető, majd mikor arról kérdezték, Hülkenberg pénzügyi igényei gátat jelenthetnek-e az együttműködésben, leszögezte, erről a témáról nem kíván részletesebben nyilatkozni.


„Nem akarok Nico pénzügyeiről beszélni. Nem akarok beszélni, van-e elég pénze, és többet akar-e. Ez az ő döntése. Itt nemcsak a pénzügyekről és az utolsó futamokon mutatott formáról van szó. Sokkal inkább arról, mit akar elérni a csapat. Mit akarunk mi elérni” – zárta gondolatát.
Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)