Musorujsag
Élő Eredmények

Kubica a DTM felé veheti az irányt?

Kubica a DTM felé veheti az irányt?

Autosport, Formula-1.com
Ha már összejött a visszatérés, Robert Kubica nem szeretne ismét búcsút venni a királykategóriából, lehetőségekből viszont akkor sem lesz hiány, ha távoznia kell. Az egyik ilyen opció a DTM lehet, az Audi csapatvezetője ugyanis már beszélt a menedzsmentjével…

A sportág történetének egyik legnagyobb visszatérése volt Kubicáé, aki 2011-ben kis híján végzetes ralibalesetet szenvedett, ami akkor kettétörte ígéretesen induló F1-es pályafutását, hosszas rehabilitáció és küzdelmek árán viszont a lengyel 2019 márciusában újra ott volt a királykategória rajtrácsán. A nagy visszatérés azonban nem úgy alakult, ahogyan ő és oly sokan várták.

Csapata, a Williams a mezőny végére csúszott, Kubica pedig a házon belüli küzdelemben is rendre alulmarad márkatársával, George Russell-lel szemben. Igaz, az istálló eddigi egyetlen bajnoki pontját pont a rutinos lengyel szerezte a kaotikus német futamon.

Összességében viszont tényleg nem felé húz a mérleg nyelve, ezért már az év elején felmerült, 2020-ra elveszítheti helyét. Jövője kapcsán a Williams csapatvezetője nemrég elmondta, ő is egyike az istálló jelöltjeinek, műszaki tudása pedig imponál a vezetőség számára. Kubica számára a cél természetesen a maradás, de nemrég arról beszélt, abban az esetben is lesznek még jó opciói a motorsportok világán belül, ha a Williams végül nem hosszabbítja meg szerződését.

Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)

„Egyértelmű a helyzet avval kapcsolatban, mit szeretnék, mi elérhető és mi nem” – nyilatkozta a lengyel. „Hamarosan lesz néhány egyeztetés, és ezt követően az is kiderül majd, mit csinálok, vagy mit nem csinálok jövőre. Természetesen az F1 egy olyan kategória, ahol szívesen versenyeznék, de ha nem így lesz, lesznek jó lehetőségeim máshol. Ha eljön az idő, döntenünk kell” – magyarázta.

Amikor megkérdezték, eleget tett-e a maradáshoz, Kubica meglehetősen önkritikusan felelt. „Sosem éreztem úgy, hogy mindent megtettem. Biztos, hogy az ember mindig tudna még jobb munkát végezni. Nekem ez a saját filozófiám. Hazudnék, ha most igennel felelnék, de mindig ilyen volt a hozzáállásom.”

Ami az F1-en kívüli lehetőségeket illeti, a DTM lehet az egyik a lengyel számára, kinek menedzsmentje az Autosport információi szerint a múlt hétvégén informális egyeztetést folytatott az Audi csapatvezetőjével, amit később maga a szakember is megerősített. „Kubica egy érdekes versenyző, az egész DTM számára” – kezdte Dieter Gass, aki meglehetősen óvatosan és diplomatikusan folytatta a német gyár pilótahelyzetének ismertetését.

Kicsit korai lenne még a gyári versenyzőink helyzetével kapcsolatos részletek kommentálása. De, ha visszatekintünk az idei évre (melyben az Audi az egyéni és a csapatbajnokságot is megnyerte – a szerk.), az egyik különbséget pont az erős és kiegyensúlyozott versenyzőink jelentették. Mind képes volt dobogóra állni, vagy erős pontokat szerezni, szóval nem lenne egyszerű nem velük folytatni” – magyarázta, majd amikor ismét Kubica felől érdeklődtek, elmondta. „Látható, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a DTM iránt olyan kategóriákból is, melyek elvileg a széria felett állnak. És ez szerintem nagyon jó jel” – utalt talán arra, hogy a lengyelt magát is érdekli a túraautós bajnokság.  

Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)
Borítókép: Robert Kubica (Fotó: XPB)

További tartalmak